vissza az összes hírhez
Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28 Szerző dO_od

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év vége előtt újra teljes erőkkel visszatér a munkához. Ami jó dolog, mert különben a következő néhány év a moziban és a tévében is elég unalmas lenne, sok forgatókönyv nélküli műsorral, külföldi akvizíciókkal és hatalmas szünetekkel a nagy projektek között. És éppen azért, mert a stúdiók anyagtartalékai a több hónapos sztrájkok miatt jelentősen csökkentek, gyakorlatilag most mindenki csak a folytatásokat és egyéb biztos dolgokat fogja előtérbe helyezni, hogy anyagilag fedezze ezt az időszakot. Mit jelent ez konkrétan?

 

Például azt, hogy HBO a lehető leghamarabb felgyorsítja az Eufória sorozat harmadik évadának, A Fehér Lótusz sorozat harmadik évadának és a The Last of Us sorozat második évadának gyártását. Vagyis a legnagyobb jelenlegi slágereit. A Sárkányok háza című sorozat második évada már elkészült, és jelenleg indulnak az utómunkálatok, hogy a jövő nyárra tervezett premierre elkészüljön. De nem csak az HBO készül arra, hogy a legnagyobb és garantált slágereit fogja előtérbe helyezni.

 

A Netflix esetében a Stranger Things sorozat utolsó és a Wednesday sorozat második évada lesz soron, a klasszikus tévécsatornáknak pedig azonnal el kell kezdeniük az olyan alapművek, mint A Grace klinika vagy az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály sorozatok új epizódjainak forgatását, amelyek nélkül az amerikai nézők el sem tudják képzelni az estéiket. És ez persze hatással lesz a filmes területre is.

 

A Paramount most minden energiáját a Star Trek rebootjára és a Tom Clancy Rainbow Six adaptációjába kívánja fektetni. Warnerék pedig a változatosság kedvéért abban reménykednek, hogy Matt Reeves minél hamarabb újra beleveti magát Gotham sötétjébe egy második Batman filmmel, míg James Gunn a következő évet egy új Superman-film elkészítésével fogja tölteni. De napirenden van még a Minecraft című film, Jason Momoa szereplésével, és ebben az esetben a stúdió az idei Barbie film sikerét szeretné megismételni. Az Universal stúdió el lesz foglalva a Halálos iramban filmszéria folytatásával, amelynek tizedik része idén került a mozikba, a szószátyár Vin Dieselnek pedig közben sikerült mindenféle ígéretet tenni rengeteg seguel és spin-off változatra. És ne feledkezzük meg az olyan projektekről sem, mint a Deadpool 3, a Mission: Impossible 8, a Gladiátor 2 és a Twisters című film sequel változatáról.

 

Mindenesetre annak ellenére is, hogy most mindenki megpróbálja bepótolni azt a hat hónapot, amikor nem történt semmi, a következő években mindenki megtapasztalja majd a mozikat, a televíziót és végül az alkotások minőségét is befolyásoló negatív hatásokat. Remélhetőleg ez elég nagy pofon lesz a stúdióknak ahhoz, hogy legközelebb ne becsüljék alá tárgyalásokat azokkal az emberekkel, akik mindezt eleve létrehozzák, és megérdemlik, hogy megfelelően legyenek ezért megjutalmazva.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)

Az Eufória harmadik évada gondban van

Az Eufória harmadik évada gondban van

2024.03.26

Tavaly novemberben, az HBO istálló következő projektjeinek bemutatásakor a cég képviselői azzal büszkélkedtek, hogy a sikeres Eufória sorozat harmadik szériája zöld utat kapott, és valamikor 2025-ben… (több)

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)