vissza az összes hírhez
A Last of Us és a Csernobil forgatókönyvírója új Kalózokat írt

A Last of Us és a Csernobil forgatókönyvírója új Kalózokat írt

2023.09.05 Szerző dO_od

Bár az utóbbi időben rendkívül elfoglalt volt a The Last of Us sorozat adaptációjának írásával, forgatásával és általános irányításával, Craig Mazin (Csernobil) forgatókönyvírónak időközben sikerült megírnia az új Karib-tenger kalózai film forgatókönyvét is. Természetesen, nem csak úgy szórakozásból tette, hanem a Disney stúdió már korábban felkérte őt erre, és mint a Los Angeles Times napilapnak megerősítette, a forgatókönyvet a sztrájk kezdete előtt sikerült is befejeznie.

 

Az új, reboot változatnak szánt forgatókönyvet Mazin nem egyedül írta, segítségére volt Ted Elliot, az első négy rész forgatókönyvének társszerzője. Amikor állítólag először keresték meg a stúdiót az ötletükkel, azt hitték, nem lesz sok esélyük, és a Disney azonnal kirúgja őket - csakhogy az Egér-cég öltönyöseinek végül megtetszett az állítólag elég radikális új koncepció, ezért mindkettőjüket leszerződtették. Most viszont meg kell várni a sztrájk végét, mielőtt az egész projekt elkezdődhet... és lehet előre hajózni.

 

Mindenesetre Mazin jelenleg az egyik legkeresettebb forgatókönyvíró, és script-doktor is - egyébként a Dűne következő folytatáshoz is ő kapja majd a kreditet, amelynél jelek szerint a mások megelégedésére még igazított a forgatókönyvön. Mazinnak sikerült megírnia a The Last of Us sorozat második évadának egy kisebb részét is, az alkotók pedig elkezdték az új karakterek szereplőválogatását, majd a munkájukat újra a sztrájkok szakították félbe. Úgy tűnik, hogy amint Hollywood újra beindul, az ügyes forgatókönyvíró nagyon elfoglalt lesz.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Denis Villeneuve és atomháború?

Denis Villeneuve és atomháború?

2024.04.06

Miközben a Dűne: Második rész című film több mint egy hónappal a bemutató után is sikeresen küzd a mozikban a közönségért, és jelenleg valamivel több mint 630 millió dolláros bevétellel rendelkezik… (több)

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Sebastian Stan lesz Donald Trump

Sebastian Stan lesz Donald Trump

2023.11.30

Az Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt Sebastian Stan miután a sokat dicsért Pam & Tommy című sorozatban Tommy Lee-t alakította, most egy újabb excentrikus karaktert fog alakítani, aki egyebek… (több)

A második Dűne egy kicsit korábban érkezik

A második Dűne egy kicsit korábban érkezik

2023.11.18

A 2021-es sikeres Dűne című sci-fi film várva várt folytatásának premierjét ismét elhalasztották. A rajongóknak azonban ez esetben egyáltalán nem kell aggódniuk, hiszen ez a lépés jó hír számukra.… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)