vissza az összes hírhez
A The Fall of the House of Usher sorozat lelkes kritikákat kap

A The Fall of the House of Usher sorozat lelkes kritikákat kap

2023.09.24 Szerző dO_od

A horror ősz ismét az utóbbi évek egyik legelismertebb tévés alkotó, Mike Flanagan (A Hill-ház szelleme, Mise éjfélkor) jegyében telhet. Most ugyanis visszatér legújabb Netflix-projektjével, a The Fall of the House of Usher című sorozattal, mielőtt az Amazon Prime Video számára bevállalja A setét torony című filmmel kapcsolatos munkát. Nos, ahogy a híres költő, Edgar Allan Poe művei által ihletett új alkotására érkezett első reakciókból kiderül, a horror rajongóinak újabb izgalmas, érzelmes és meglepően humoros élményben lehet részük.

 

A sorozat premierje csak október 12-én lesz, az értékelésekre vonatkozó embargó tegnap ért véget, és egyelőre a The Fall of the House of Usher sorozat a Rotten Tomatoes összesítőjén 95%-os pozitív értékelést élvez, 8,5/10-es átlagpontszámmal. Az újdonságban megjelenik Bruce Greenwood, Carla Gugino, Mark Hamill, Kate Siegel, Carl Lumbly, Zach Gilford és Willa Fitzgerald, vagyis a flanagan-féle verzióból ismert arcok keveréke néhány ismert újonc mellett, mint például Hamill. És mit is írnak maguk a kritikusok?

 

Először is dicsérik a történetet és az elbeszélés módját. Flanagan ismét egy fantasztikus forgatókönyvvel állt elő, amelyben újra bebizonyítja mesteri tehetségét ahhoz, hogy több különböző cselekményt izgalmasan össze tudjon szőni. Néhányan úgy jellemezték a The Fall of the House of Usher sorozatot, mint az Utódlás horror változatát. Ugyanakkor nagy hangsúlyt kap a slasher aspektus is, a hírek szerint sok eredeti haláleset várja a nézőket a sorozatban. Minden további halálesettel a cselekmény egyre komorabb, nyomasztóbb és fájdalmasabb lesz. Flanagan korábbi munkáival ellentétben azonban a sorozatnak nincs ennyire monoton hangulata, és meglepően nagy adag humort és könnyedebb hangvételt is tartalmaz, ami bravúrosan ellensúlyozza a többi részt.

 

Egyszóval ez egy remekül megírt, eljátszott és megfilmesített anyag, amely modernizálja E. A. Poe művét anélkül, hogy elvenne annak hátborzongató és gyakran véres elemeiből. A kissé ellentmondásos fogadásban részesülő Az éjféli klub című sorozat után ez bizonyos módon részleges „elégtétel” a rendező/író számára, és egyben visszaigazolás, hogy valóban a mai kor egyik legérdekesebb horrorfilmes alkotójának számít.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Sebastian Stan lesz Donald Trump

Sebastian Stan lesz Donald Trump

2023.11.30

Az Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt Sebastian Stan miután a sokat dicsért Pam & Tommy című sorozatban Tommy Lee-t alakította, most egy újabb excentrikus karaktert fog alakítani, aki egyebek… (több)

A setét torony állítólag jó úton halad

A setét torony állítólag jó úton halad

2023.08.10

Tavaly év végén megerősítették, hogy az elismert horrorfilmes Mike Flanagan (Mise éjfélkor, A Hill-ház szelleme) lesz A setét torony cím alatt futó, Stephen King híres fantasy-sorozat új… (több)

Emmy-díj jelölések 2023

Emmy-díj jelölések 2023

2023.07.12

A TV Emmy-díj 75. évadának keretében kihirdették a díjakra jelölt neveket, és ha az elmúlt évben követted a sorozatokat, a kategóriák valószínűleg nem fognak nagy meglepetést okozni. Ami mindenképpen… (több)

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

2023.06.26

A streamingszolgáltatások piaca jelenleg az exkluzivitásra épül - a Disney+ társaság A Mandalóri és az Avatar filmszériákkal, a Netflix a Stranger Things vagy a Wednesday sorozatokkal, az HBO Max az… (több)

Hol fog játszódni a Fehér Lótusz harmadik évada?

Hol fog játszódni a Fehér Lótusz harmadik évada?

2023.03.28

Az HBO kábelcsatorna nemrég búcsúzott a sikeres The Last of Us című sorozat első évadától, és máris az elismert, Utódlás című drámasorozat utolsó évadával köszöntötték a nézőket, még idén jön a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)