vissza az összes hírhez
A Beetlejuice 2 a gyakorlati effektusokra fog támaszkodni

A Beetlejuice 2 a gyakorlati effektusokra fog támaszkodni

2023.06.06 Szerző Goldbeater

Nagy-Britanniában ezekben a napokban zajlik a népszerű amerikai rendező, Tim Burton legújabb filmjének, a Beetlejuice 2 című film forgatása, amely az egyik korai alkotásának folytatása lesz, több mint 35 év után. Bár az 1988-as Beetlejuice - Kísértethistória című klasszikus kultikus filmnek régóta ígért folytatása, a cselekményének minden részletét egyelőre titokban tartják, jelen pillanatban legalább annyit tudunk, hogy az őrült „bio-ördögűző” címszerepében Michael Keaton színész fog visszatérni. Nemrégibben a brit Empire magazinnak adott interjújában a színész elárulta, hogy a klasszikus fantasy-vígjáték rajongói a speciális effektek és díszletek terén sokkal praktikusabb, kézzel készített munkára számíthatnak, mint amit a közönség a mai filmekben láthat. 

 

„Pontosan úgy csináljuk, mint az első filmet. (...) Kitalálni és úgy létrehozni az effektusokat, hogy hatásosak legyenek, és egyben improvizálni és riffelni velük, és most szó szerint olyan manuálisan készült dolgokra gondolok, amiket az emberek a két kezükkel alkotnak, és felépíteni velük valamit - ez rettenetesen jó dolog. Ez nagyon szórakoztató filmes munka, nem is tudom, hogy mennyi idő után újra” - elmondta egy interjúban Keaton, aki ezekben a napokban a Warner Bros. stúdió közelgő Flash: A Villám című képregényfilmjét népszerűsíti, illetve az ezzel kapcsolatos visszatérését Batmanhez, az egyik másik ikonikus szerepéhez. 

 

A közelgő Beetlejuice 2 című filmben (szintén a Warners társaság égisze alatt) az eredeti szereplőgárdán kívül - Keaton, Winona Ryder (Stranger Things) és Catherine O'Hara (Reszkessetek, betörők!) - olyan színészek is feltűnnek majd, mint Willem Dafoe (A világítótorony), Justin Theroux (A Moszkító part) és nem utolsósorban Monica Bellucci (Mafia Mamma) Beetlejuice feleségeként, valamint az egyre népszerűbb fiatal sztár, Jenna Ortega (Wednesday) Winona Ryder lánya, Lydia Deetz szerepében. A folytatás zenéjét ismét a legendás zeneszerző és Burton régi munkatársa, Danny Elfman komponálja. A film bemutatása amerikai mozikban jelenleg 2024. szeptemberére van kitűzve, de a hazai mozikban várható premier dátuma egyelőre még nem ismert. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Fejnélküli lovas visszatér

A Fejnélküli lovas visszatér

2024.04.24

Fogd a kalapot, újra fejek fognak hullani. A félelmetes Fejnélküli lovas ugyanis visszatér a mozivásznakra, Washington Irving (1783-1859) New York-i író „Az Álmosvölgy legendája” című, eredetileg… (több)

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

2024.03.12

Az elmúlt hónapokban viszonylag nagy felhajtás volt a Sikoly filmszéria körül. A legutóbbi, körülbelül egy évvel ezelőtt bemutatott Sikoly VI című film rendesen hozott pénzt a mozikban, akárcsak az… (több)

Tim Burton klasszikus sci-fi remake-jére készül

Tim Burton klasszikus sci-fi remake-jére készül

2024.02.02

Tim Burton rendező jelenleg teljes erővel dolgozik legújabb filmje, a Beetlejuice Beetlejuice utómunkálatain, amely várhatóan idén szeptemberben hódítja meg a világ mozijait, de még ez a munkatempó… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

2023.12.23

A népszerű Sikoly című horrorfilm-széria közelgő hetedik része úgy omlott össze, mint egy kártyavár. Az utolsó két film (köztük az ötödik Sikoly film, amely sikeresen újjáélesztette a franchise-t,… (több)

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

2023.12.17

Már néhány nap múlva világszerte a mozikba kerül a Warner Bros. stúdió legújabb filmje, a 2018-as milliárdos sikert hozó Aquaman képregényfilm folytatása, az Aquaman és az Elveszett Királyság címmel.… (több)

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

2023.11.22

Nem, ez nem kettős látás! A hetedik Sikoly film szereplői valóban gyorsabban fogynak, mint ha a színésznőket maga a gyilkos Ghostface tette volna a láb alól. Alig néhány órával azután, hogy… (több)

A hetedik Sikoly-film elveszítette a fő sztárját

A hetedik Sikoly-film elveszítette a fő sztárját

2023.11.22

A bevált és üzleti szempontból sikeres horror filmszéria most nagy bajban van. A harminchárom éves Melissa Barrera színésznőt, a népszerű Sikoly című horrorsorozat utolsó két részének főszereplőjét… (több)

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

2023.08.20

Warnerék ugyan az év végéig veregethetik vállukat, hogy mennyire kifizetődő lett a Greta Gerwig által rendezett és Margot Robbie főszereplésével készült Barbie film, de a rózsaszín megasikertől… (több)

Új részletek Affleck szóló Batman-filmjéről

Új részletek Affleck szóló Batman-filmjéről

2023.08.06

A filmipar világából mostanában kicsit lassabban érkeznek a hírek, aminek fő oka a két szakszervezet sztrájkja. A kialakult helyzet azonban más sztoriknak is helyet ad, a következő pedig Ben Affleck … (több)

A Sikoly hetedik filmje rendezőt vált

A Sikoly hetedik filmje rendezőt vált

2023.08.03

A népszerű horror filmszéria alkotói csapata újra változik. Azután, hogy az eredeti, 1996 és 2011 között készült négy filmből álló filmszéria gyeplőjét, melyeket a legendás Wes Craven rendezett, 2022… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Jön egy következő Gonosz halott

Jön egy következő Gonosz halott

2024.04.27

A legendás horror filmszéria Evil Dead – Gonosz halott több év után nagy sebességbe kapcsol. A gonosz halottak felkelése című, Lee Cronin rendező tavalyi filmje nagy érdeklődéssel találkozott a… (több)

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)