vissza az összes hírhez
A Fejnélküli lovas visszatér

A Fejnélküli lovas visszatér

2024.04.24 Szerző Goldbeater

Fogd a kalapot, újra fejek fognak hullani. A félelmetes Fejnélküli lovas ugyanis visszatér a mozivásznakra, Washington Irving (1783-1859) New York-i író „Az Álmosvölgy legendája” című, eredetileg 1819-ben megjelent novellájának új feldolgozásában. A jól ismert horrortörténetet az előző években többször is feldolgozták, a leghíresebb talán a Tim Burton által rendezett és a Paramount Pictures stúdió által negyedszázaddal ezelőtt készített Az Álmosvölgy legendája című hollywoodi film, Johnny Depp és Christina Ricci főszereplésével. És nagyjából hét éve, hogy a Fox csatornán megszűnt a szintén Az Álmosvölgy legendája című sorozat, amely négy évadon keresztül futott, és amely utoljára mutatta be nekünk a Fejnélküli lovas legendáját. 

 

Az új filmadaptációt várhatóan ismét a Paramount Pictures stúdió készíti majd, akárcsak Burton 1999-es filmjét. A készülő film szereplőiről és koncepciójáról egyelőre nincs információnk, de azt tudjuk, hogy kamera mögé várhatóan majd fiatal rendezőnő, Lindsey Anderson Beer áll, aki a tavalyi Pet Sematary: Bloodlines című horrorfilm prequel változatát írta és rendezte, illetve a Star Trek filmszéria egyelőre meg nem valósult, gyártási problémákkal küzdő folytatását is írta volna. A rendezés mellett Az Álmosvölgy legendája új film forgatókönyvével és gyártásával is foglalkozik majd. A tapasztalt Todd Garner (Mortal Kombat, A végzős év) is producerként dolgozik majd a filmen, Broken Road nevű cége közreműködésével.

 

Magát a projektet gyakorlatilag már 2022-ben bejelentették, Lindsey Anderson Beer rendezőnővel a fedélzeten, de azóta gyanúsan csend volt körülötte, és úgy tűnik, hogy két évre lefagyasztották. Nemrég azonban a rendezőnő meghosszabbította szerződéses kapcsolatát a Paramount Pictures stúdióval, aminek köszönhetően a film jelentősen előrébb lépett, és azon projektek között szerepel, amelyek jelenleg legnagyobb előnyt élveznek ezen együttműködés keretében. Talán néhány év múlva meglátjuk, hogy milyen gyümölcsöket fog meghozni.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

Tim Burton klasszikus sci-fi remake-jére készül

Tim Burton klasszikus sci-fi remake-jére készül

2024.02.02

Tim Burton rendező jelenleg teljes erővel dolgozik legújabb filmje, a Beetlejuice Beetlejuice utómunkálatain, amely várhatóan idén szeptemberben hódítja meg a világ mozijait, de még ez a munkatempó… (több)

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

2024.01.12

  Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy az utolsó Star Trek-film a Mindenen túl alcímmel a mozikba került. És bár a filmszéria közvetlen folytatásáról Chris Pine, Zachary Quinto és Zoe Saldana… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

2023.11.22

Nem, ez nem kettős látás! A hetedik Sikoly film szereplői valóban gyorsabban fogynak, mint ha a színésznőket maga a gyilkos Ghostface tette volna a láb alól. Alig néhány órával azután, hogy… (több)

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

2023.10.10

James Gunn, a filmes DC-univerzum új irányítójától érkező, hónapokig tartó ködösítés és ellentmondások után a Variety hírportál most végre megerősítheti, hogy a fő színészsztárok, Gal Gadot, Jason… (több)

Meghalt Michael Gambon színész

Meghalt Michael Gambon színész

2023.09.28

Szomorú hír érkezett mind a Harry Potter varázslóvilága, mind a filmvilág számára. Nyolcvankét éves korában csütörtökön szeptember 28-án elhunyt népszerű és tehetséges brit-ír színész, Sir Michael… (több)

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

2023.05.10

Most már hivatalos, a Warner Bros. stúdió jóváhagyta a legendás Tim Burton (Az Álmosvölgy legendája, Ollókezű Edward) kultikus horrorkomédiájának, a Beetlejuice – Kísértethistória című film… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)