vissza az összes hírhez
Tim Burton klasszikus sci-fi remake-jére készül

Tim Burton klasszikus sci-fi remake-jére készül

2024.02.02 Szerző Goldbeater

Tim Burton rendező jelenleg teljes erővel dolgozik legújabb filmje, a Beetlejuice Beetlejuice utómunkálatain, amely várhatóan idén szeptemberben hódítja meg a világ mozijait, de még ez a munkatempó sem akadályozza meg a jellegzetes kézjeggyel rendelkező filmest abban, hogy következő filmjét tervezze. Ez az új projekt pedig sokak számára meglehetősen bizarrul fog hangzani, bár Tim Burton munkásságának tükrében ez nem is annyira meglepő. A Deadline hírportálon megjelent hírek szerint az 57 éves rendező várhatóan a Warner Bros. stúdióval közösen készíti el az ötvenes évek B-kategóriás film sci-fi klasszikusának, az Attack of the 50 Foot Woman című filmnek a remake-jét, amelyet Nathan Juran (Szindbád hetedik utazása) rendezte.

 

Az eredeti film egy gazdag nő, Nancy Archer történetét meséli el, aki egy idegen lénnyel való váratlan találkozás után óriásira nő, majd a nő elhatározza, hogy bosszút áll gonoszkodó és hűtlen férjén. Nagyon érdekes a forgatókönyvíró neve, aki az új filmváltozatot írná. Az Attack of the Fifty Foot Woman című film remake-je a tervek szerint népszerű Gillian Flynn forgatókönyve alapján készül, aki olyan thrillereket írt, mint a Holtodiglan, az Éles tárgyak és a Sötét helyek. Az új verzió tehát várhatóan gyökeresen eltér majd a több mint hat évtizedes elődjétől. Burton Tommy Harper (A pók feje, Beetlejuice 2.) és Andrew Mittman (Wednesday, Addams Family – A galád család) ügyvezető producerrel közösen készíti a filmet.

 

Az 1958-as Attack of the 50 Foot Woman című film már kapott egy átdolgozást 1993-ban, amikor is az HBO számára készült egy adaptáció, Attack of the 50 Ft. Woman címmel, Christopher Guest színész, rendező, zenész és komikus (This Is Spinal Tap) rendezésében. A főszerepeket Daryl Hannah és Daniel Baldwin játszotta. Ettől eltekintve az 1950-es évekbeli eredeti film többnyire nem igazán minőségi koppintások és olcsó másolatok sorát indította el. Érdekes lesz tehát figyelni, hogy a bizarr, óriásnőről szóló sci-fi horror ezúttal milyen feldolgozást kap a tapasztalt rendező, Tim Burton kezei alatt.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Fejnélküli lovas visszatér

A Fejnélküli lovas visszatér

2024.04.24

Fogd a kalapot, újra fejek fognak hullani. A félelmetes Fejnélküli lovas ugyanis visszatér a mozivásznakra, Washington Irving (1783-1859) New York-i író „Az Álmosvölgy legendája” című, eredetileg… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Mi a helyzet a Spinal Tap folytatásával?

Mi a helyzet a Spinal Tap folytatásával?

2023.11.30

Az 1984-es A turné című kultikus amerikai vígjáték folytatásáról már jó ideje beszélnek. A megerősítés, hogy egyszer talán mégis láthatjuk, nagyjából másfél évvel ezelőtt érkezett, és akkor a… (több)

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

2023.11.22

Nem, ez nem kettős látás! A hetedik Sikoly film szereplői valóban gyorsabban fogynak, mint ha a színésznőket maga a gyilkos Ghostface tette volna a láb alól. Alig néhány órával azután, hogy… (több)

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

2023.05.10

Most már hivatalos, a Warner Bros. stúdió jóváhagyta a legendás Tim Burton (Az Álmosvölgy legendája, Ollókezű Edward) kultikus horrorkomédiájának, a Beetlejuice – Kísértethistória című film… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)