vissza az összes hírhez
A Marvelek az MCU történetének legrosszabb nyitánya felé tart

A Marvelek az MCU történetének legrosszabb nyitánya felé tart

2023.11.12 Szerző Jokolo

A Marvelek egyike azoknak a filmeknek, amelyeknek sokan már hónapokkal előre megjósolták a bukást. A nem igazán sikerült előzetesekben olyan hősnők szerepeltek, akik nem állnak a legnépszerűbb képregényfigurák piedesztálján, és az utolsó szakaszban a bemutató részek is nagyon látványosan a legnépszerűbb Marvel-karakterekre céloztak. A gyenge marketingkampány pedig a színészsztrájk idején volt leginkább intenzív, ami egész Hollywoodot leállította, így nem lehetett filmet ismerős arcokkal népszerűsíteni az interjúkban. Ehhez jönnek még a Marvelnél régóta húzódó problémák, amelyekről nemrég itt már írtunk, és a legutóbbi nagyjátékfilm, A Hangya és a Darázs: Kvantummánia, nem igazán jó fogadtatása. Szóval csak a legoptimistábbak fogadtak igazán sikeres startra az első hétvégén, ami általában döntő fontosságú az összbevételek szempontjából.

 

Most úgy tűnik, hogy a fogadás valóban nem igazán kifizetődő. Az első két amerikai vetítési nap bevételei alig 22 millió dollár alatt megálltak. Ez azt jelenti, hogy az első hétvégére 47-52 millió dolláros összbevételt várnak az amerikai mozikban, ami jelentősen elmarad az eredetileg becsült 60 millió dollártól, ráadásul rosszabb eredményt jelentene, mint amit az eddigi legrosszabbul induló MCU-film hazai földön, A hihetetlen Hulk tartott 55 millió dollárral, és A Hangya első filmje pedig 57 millióval éppen csak megelőzte. Mennyire elérhetetlennek tűnik akkor az előző Marvel Kapitány központú film, amelynek az előzetes bevételei háromszor magasabbak voltak, hogy aztán az első amerikai hétvégén 153 millió dollárral koronázza meg a gigantikus sikert. Hogy teljes legyen a kudarc benyomása, még a rivális stúdió általánosságban kiábrándítóbb Flash: A Villám című film is 55 milliót hozott az első napokban, pedig annak hárommillióval magasabb volt az előértékesítése.

 

Így az első globális hétvégére vonatkozó becslések fokozatosan 140 millió dollárról 110-115 millió dollárra csökkentek - ez ismét a legalacsonyabb szám az MCU istálló harminchárom filmje közül. Ráadásul a film, amelynek költségvetése a hírek szerint 220 millió dollár körül van, egyelőre nem arat eksztatikus kritikákat. A közönség általánosan egyetért abban, hogy a film semmi olyat nem tesz, ami kiemelné az átlagos Marvel-filmek sorából, ezért nem is várható, hogy a háttéri sugdolózás itt működni fog, és a Marvelek című film bevételei felpörögnek. Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy nem ez az a film, ami segíthet a híres stúdiónak újra felépíteni azt a rajongói lelkesedést, ami korábban körülvette. Itt még nagy bajok lesznek.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Steven Yeun nem lesz a Thunderbolts-ban

Steven Yeun nem lesz a Thunderbolts-ban

2024.01.03

A dél-koreai színész útja a Marvel-utakon már a nagy ambíciókkal megtervezett kezdés előtt véget ért. Bár hivatalos megerősítést arról, hogy Steven Yeun (The Walking Dead, Legyőzhetetlen) a… (több)

Jonathan Majors bűnös, a Marvelnél befejezte

Jonathan Majors bűnös, a Marvelnél befejezte

2023.12.18

A Marvel stúdiónál egyik probléma jön a másik után. A fiaskóval végződő Marvelek című film után még volt egy kis remény, hogy a történelem legsikeresebb sagája nem csak A Fantasztikus Négyes című… (több)

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

2023.12.17

Már néhány nap múlva világszerte a mozikba kerül a Warner Bros. stúdió legújabb filmje, a 2018-as milliárdos sikert hozó Aquaman képregényfilm folytatása, az Aquaman és az Elveszett Királyság címmel.… (több)

A Jégvarázs negyedszerre is

A Jégvarázs negyedszerre is

2023.11.17

A Disney stúdió régóta a biztosra megy. Mivel minden idők legnagyobb bevételt hozó, Marvel szuperhősökből álló filmes sagája nagy bajban van, amit a Marvelek című film hatalmas pénzügyi bukása is… (több)

A Marvel bajban van

A Marvel bajban van

2023.11.02

A Disney égisze alatt működő Marvel Studios néhány éve még szó szerint Midász keze volt, és amihez hozzáértek, az hatalmas közönségsikert és több százmillió dolláros mozibevételt hozott. Az elmúlt… (több)

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

2023.08.30

A hosszú játékidők szezonja semmiképp sem ért véget, és hamarosan az Oppenheimer című háromórás kolosszus után újabb hosszú drámák várnak ránk – Scorsese Megfojtott virágok című filmje (206 perc) és… (több)

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

2023.08.20

Warnerék ugyan az év végéig veregethetik vállukat, hogy mennyire kifizetődő lett a Greta Gerwig által rendezett és Margot Robbie főszereplésével készült Barbie film, de a rózsaszín megasikertől… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)