vissza az összes hírhez
Bryan Singer rendező visszaütésre készül

Bryan Singer rendező visszaütésre készül

2023.06.07 Szerző Goldbeater

Bryan Singer rendező sokáig Hollywood egyik legígéretesebb fiatal filmesének számított, és karrierje megingathatatlannak tűnt. A New York-i születésű alkotó a kilencvenes évek elején a Public Access című debütáló filmjével vált híressé, amely a Sundance Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját. Olyan dicsért filmek következtek, mint a Közönséges bűnözők és Stephen King: Az eminens, majd miután 2000-ben elkészítette a népszerű képregényes X-Men filmszéria első filmjét, a neve a következő másfél évtizedben gyakorlatilag a nagy költségvetésű blockbuster akciófilmek szinonimája lett. 

 

A buborék azonban 2017-ben kipukkadt, a Bohém Rapszódia című zenés életrajzi film forgatása során. A 20th Century Fox stúdió főnökeinek elfogyott türelemük a rendezővel szemben, aki egy ideig problémás filmes hírében állt, és akinek gyakori hiányzása a forgatásról és kiszámíthatatlan viselkedése kezdte megzavarni a produkció békés előrehaladását, és Singert a nagy üzleti sikert hozó slágerfilmből elbocsátották. Ezt a megaláztatást nemsokára a férfi színésztársak szexuális zaklatásával kapcsolatos, 1990-es évekre visszanyúló vádak is követték, a #MeToo-mozgalom korszakában elindult fényes karrierje mélyrepülésbe kezdett, és azt a mai napig nem heverte ki. Singer ezután egy időre leszerződött a Red Sonja című film régóta készülődő új változatának rendezésére, amelynek az előkészületi munkálatai azonban a rendező akkori ellentmondásai miatt hosszú időre elakadtak. 

 

Mintegy öt évvel később azonban most úgy tűnik, hogy Bryan Singer megpróbál visszatérni, és visszakerülni a gyökereihez, mindezt Hollywood-on kívül. A Variety webportál szerint az egykor népszerű rendező most csendben próbál támogatást szerezni a filmes befektetők körében, három alacsony költségvetésű játékfilm elkészítéséhez, melyek Izraelben és környékén játszódnak, ahol az elmúlt években maga a rendező is visszavonultan él. Az egyik projekt egy 1970-es évekbeli Izraelben játszódó film lenne. Singer produceri feladataiban régi munkatársa, Jason Taylor (X-Men - Apokalipszis) producer is segít, és mindhárom filmnek „szerény”, tízmillió dollár körüli költségvetésből kell gazdálkodnia.

 

De Bryan Singer nem csak ezzel foglalkozik a napokban. A rendező ugyanis ezzel egy időben egy dokumentumfilm finanszírozását is igyekszik összehozni, amely saját magáról és azokról a megpróbáltatásokról és igazságtalanságokról szól, amelyeket éppen a fent említett, közvetlenül soha be nem bizonyított szexuális zaklatási vádakból fakadó bűnösség vélelme jelentett számára. Ezzel a lépéssel Singer azt ígéri, hogy az egész ügyet a saját szemszögéből szemléli, amihez bizonyára megtagadhatatlan joga van. És érdekes lesz figyelni, hogy ambiciózus tervei sikerrel járnak-e, vagy elbuknak, akárcsak egykor fényes karrierje. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

2023.11.03

Miután bejelentették, hogy a Deadpool következő, egyelőre hivatalos cím nélküli folytatásában, a korábbi részekre is utalva, Ryan Reynolds mellett végre a visszatérő Hugh Jackman is feltűnik majd, a… (több)

Oppenheimer nagyon közel van az egymilliárdhoz

Oppenheimer nagyon közel van az egymilliárdhoz

2023.09.17

A Christopher Nolan (Eredet, A sötét lovag) által rendezett Oppenheimer című kiváló film nagyon közel van ahhoz, hogy átlépje a mitikus egymilliárd dolláros határt. Jelenleg kevesebb mint 90 millió… (több)

Ki lesz látható a harmadik Deadpool-filmben?

Ki lesz látható a harmadik Deadpool-filmben?

2023.08.14

Attól a pillanattól kezdve, hogy Marvel megnyitotta kapukat az alternatív univerzumok előtt, amelyek a filmekben egyetlen nagy multiverzumot alkotnak, elindultak a rajongók találgatásai a jövőbeli… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

2024.05.03

Jeff Bridges visszatér a számítógépes áramkörök színes, digitális világába. A Walt Disney Pictures stúdió készülő Tron: Ares című filmjében újra eljátssza Kevin Flynn videojáték-fejlesztő szerepét,… (több)

Újabb Mad Max készül

Újabb Mad Max készül

2024.05.02

Alig néhány hét múlva visszatérhetünk a mozikban a látnok George Miller (Mad Max) által teremtett dinamikus világba. A Furiosa - Történet a Mad Maxből című film május 23-án érkezik a mozikba, vagyis… (több)