vissza az összes hírhez
A Netflix főnökei a részvényesek szerint nem érdemlik meg a fizetésüket

A Netflix főnökei a részvényesek szerint nem érdemlik meg a fizetésüket

2023.06.05

Hollywoodban továbbra is a forgatókönyvírók sztrájkja a fő téma, akik jobb fizetést és munkakörülményeket követelnek. A művészek többek között a stúdióvezetők hatalmas fizetését kritizálják, miközben a filmkészítők helyzete egyre romlik. Érdekes fejlemény e tekintetben a Netflix nemrégiben tartott részvényesi gyűlése, amelynek résztvevői nem kötelező érvényű szavazással elutasították a cég vezetőinek, Greg Peters és Ted Sarandos társigazgatóknak, illetve Reed Hastings társalapítónak javasolt prémiumokat. 

Mint Meredith Stiehm, a WGA forgatókönyvírók szakszervezetének elnöke a részvényesekhez intézett felhívásában írta, a Netflix összesen több mint 166 millió dolláros kompenzáció jóváhagyását kérte tőlük. Miközben a WGA jelenlegi fejlesztési követeléseinek teljesítése mindössze évi 68 millió dollárjába kerülne a Netflix-nek. Bár a részvényesek szavazása valójában nem fogja eldönteni, hogy Peters, Sarandos és Hastings megkapja-e a javasolt prémiumokat, ez legalább egy fontos gesztus. Azonban nehéz kizárni, hogy a szavazás oka csupán az írókkal és más szórakoztatóipari dolgozókkal való szolidaritás volt. 

(CzechCrunch együttműködésével)

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Netflix újra nyeregben van

A Netflix újra nyeregben van

2023.07.20

Bár a tavalyi év első felében úgy tűnt, hogy a Netflix elindult a lejtőn, és a Disney+ meg fogja előzni, az ikonikus piros N betűvel a logójában rendelkező streaming-óriásnak sikerült stabilizálnia… (több)

Mennyit keresnek a Netflix főnökei?

Mennyit keresnek a Netflix főnökei?

2023.04.23

A legnagyobb streaming-szolgáltatónak nehéz éve volt tavaly, több mint egy évtized után elveszítette a sok előfizetőt, a részvények értéke jelentős mértékben csökkent, és nagy volt a nyereségesebb… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

tegnap

A Barbarella 1968-as kultikus film új változatának forgatása gyakorlatilag két évtizede téma, de eddig még soha nem sikerült elindítani az új történetet a hiányos öltözetű hősnőről és a 41. században… (több)