vissza az összes hírhez
Super Mario elérte az 1 milliárdot

Super Mario elérte az 1 milliárdot

2023.05.01 Szerző dO_od

A Nintendo és az Illumination társaság Super Mario Bros.: A film című újdonság 26 nappal a premierje után hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez összesen 490 millió dollárt jelent Észak-Amerikában és 532 millió dollárt a világ többi részén. Mindeközben 2020-tól ez csak az ötödik film a Pókember – Nincs hazaút, a Top Gun: Maverick, a Jurassic World: Világuralom és az Avatar: A víz útja filmek után. 

 

A film ezen a hétvégén Egyesült Államokban elérte újabb 40 millió dolláros bevételt, és ezzel legyőzte A gonosz halottak felkelése című konkurens filmet, amely második helyen végzett 12,2 millió dollárral, illetve az Are You There God? It's Me Margaret újdonságot, amely a 6,8 millió dolláros indulással, csalódást keltve harmadik lett. Érdekesség egybeesés, hogy hír az elért milliárdról nem sokkal azután érkezett, hogy a Twitteren egy problémás szerzői jogsérelem történt, mivel egy prominens fiók feltöltötte az egész filmet, és azt néhány órára mindenki számára ingyenesen elérhetővé tette. 

 

A Keanu Reeves-rajongók mindenesetre örülhetnek annak a hírnek, hogy a John Wick negyedik filmje világszerte már átlépte a 400 millió dolláros határt, és a megalkuvás nélküli gyilkosok világa valamilyen formában (a már bejelentett Ballerina című film mellett) jövőben biztosan visszatér, akár Reeves szereplésével, akár nélküle. A Star Wars: A Jedi visszatér hatodik epizód is rövid időre visszatért a mozikba, és újabb 4,7 millió dollárral gyarapította történelmi mérlegét. Érdemes megemlíteni a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület című, jól sikerült fantasy-film bevételét is, amely azonban néhány hét moziforgalmazás után világszerte csekély 194 milliót hozott, és a Chris Pine által vezetett csapat munkája valószínűleg nem fog második részt kapni - hacsak valamilyen csoda nem történik. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jön egy következő Gonosz halott

Jön egy következő Gonosz halott

2024.04.27

A legendás horror filmszéria Evil Dead – Gonosz halott több év után nagy sebességbe kapcsol. A gonosz halottak felkelése című, Lee Cronin rendező tavalyi filmje nagy érdeklődéssel találkozott a… (több)

Folynak az ötödik Mátrix előkészületei

Folynak az ötödik Mátrix előkészületei

2024.04.03

Ez szinte elkerülhetetlen volt. A nagy filmmárkák nem érnek csak úgy egyszerűen véget, és nem lesz ez másképp a Mátrix filmek esetén sem. A hollywoodi Warner Bros. stúdió ugyanis most jelentette be,… (több)

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

2024.03.28

A Star Trek filmszéria-reboot filmes folytatását, amely a Star Trek: Mindenen túl című harmadik részt követné, már többször bejelentették anélkül, hogy a munkálatok bármilyen módon előre haladnának.… (több)

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

A Ballerina egy év késéssel érkezik

A Ballerina egy év késéssel érkezik

2024.02.22

A gyilkos John Wick és Ana de Armas színésznő rajongói kénytelenek lesznek elfojtani a csalódottság könnycseppjeit, mert a közös akciós kalandjukra jóval többet kell majd várni. A régóta készülő, és… (több)

Horror spin-off filmek a láthatáron

Horror spin-off filmek a láthatáron

2024.02.06

A vérszomjas démonok nem hagyják békén a nézőket. A tavalyi A gonosz halottak felkelése című film üzleti sikere után úgy tűnik, hogy az Evil Dead – Gonosz halott horror filmszéria sok év után új… (több)

Egy új Jurassic World készül

Egy új Jurassic World készül

2024.01.23

A dinoszauruszok világa a mozikban még biztosan nem ért véget. A 2015-ben indult Jurassic World-trilógia hivatalosan ugyan 2022 nyarán befejeződött, de annak ellenére, hogy a második rész, Bukott… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Amerika elleni támadásra készül Kathryn Bigelow

Amerika elleni támadásra készül Kathryn Bigelow

2024.05.13

Hét év telt el azóta, hogy az első rendezőnő, aki elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, elhozta nekünk a Detroit című legutolsó filmjét. Kathryn Bigelow, aki A bombák földjén című elismert… (több)

Meghalt Roger Corman

Meghalt Roger Corman

2024.05.12

A filmvilág elveszített az amerikai filmművészet egyik ikonját: a kaliforniai Santa Monicában elhunyt Roger Corman legendás amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró. Tekintélyes kort élt meg,… (több)