vissza az összes hírhez
Amerika elleni támadásra készül Kathryn Bigelow

Amerika elleni támadásra készül Kathryn Bigelow

2024.05.13 Szerző Jokolo

Hét év telt el azóta, hogy az első rendezőnő, aki elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, elhozta nekünk a Detroit című legutolsó filmjét. Kathryn Bigelow, aki A bombák földjén című elismert filmmel örökre beírta magát a mozi történelmébe, és aki olyan sikeres filmeket is irányított, mint az Atomcsapda és a Holtpont, most végre egy újabb projektre szerződött, konkrétan a streaming-óriás Netflix számára. És ismét egy politikai thriller lesz, amely minden bizonnyal magasra teszi majd a lécet. Az Egyesült Államok elleni rakétatámadásról lesz szó.

 

A robbanó névvel rendelkező forgatókönyvíró, Noah Oppenheim (Jackie, Az útvesztő) egy hasonlóan robbanó forgatókönyvet írt, egy nem túl irigylésre méltó helyzetről szóló filmhez. A Fehér Házban találjuk magunkat, ahol a hatalom arról dönt, hogyan reagál abban a helyzetben, amikor ballisztikus rakéták repülnek feléjük. Ez a feltevés nagyon hasonlít a Sidney Lumet Bombabiztos klasszikus filmjéhez. Akkor a hidegháborúról szólt, de manapság ez még mindig aktuális téma, ezért jó, hogy egy olyan tehetséges filmalkotó, mint Kathryn Bigelow, foglalkozik vele. A forgatókönyv létezik, de még korai lenne megmondani, mikor érkezhet a film.

 

Az amerikai rendezőnő eredetileg egy teljesen más projekttel szerződött a Netflix-hez. A következő filmje az Aurora című katasztrófa-thriller lett volna, amely a híres forgatókönyvíró, David Koepp (Jurassic Park) könyvét dolgozta fel. A téma azonban hasonló, hiszen a mű egy napvihart követő világméretű áramkimaradásról és egy elvált anyáról szólt, akinek a nehéz helyzetben kell a családját összefognia. Ez a film végül mégsem készül el, helyette a fent említett, egyelőre még cím nélküli bombasiker érkezik, amely várhatóan inkább a politika, mint a személyes vonalak felé fog kanyarodni. De a feszültségben semmiképp nem lesz hiány. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

2024.03.25

Az idő könyörtelenül rohan, és a dinoszauruszcsalád új tagja egyre közelebb van. A Jurassic Park filmszéria következő része ugyanis még mindig hivatalosan jövőre, július 2-án érkezik, és egyelőre… (több)

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

2024.02.21

A dinoszauruszos filmszéria körül kezdenek újra felpörögni a dolgok. Csak pár nappal ezelőtt lehetett itt olvasni, hogy az első két Jurassic Park írójának, David Koeppnek a tollából készülő új… (több)

Egy új Jurassic World készül

Egy új Jurassic World készül

2024.01.23

A dinoszauruszok világa a mozikban még biztosan nem ért véget. A 2015-ben indult Jurassic World-trilógia hivatalosan ugyan 2022 nyarán befejeződött, de annak ellenére, hogy a második rész, Bukott… (több)

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

2024.01.21

Nem is olyan régen új híreket írtunk az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi című film világából. George Clooney (Gravitáció) ugyanis elárulta, hogy készen van egy forgatókönyv, ami a trilógia utolsó… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

tegnap

Kevés projekt körül volt akkora felhajtás az elmúlt hónapokban, mint Boyle következő apokaliptikus víziója körül. A 28 nappal később és a 28 héttel később című filmek folytatásáról, amelyekben Nagy… (több)

Az Országúti diszkó folytatást kap

Az Országúti diszkó folytatást kap

2024.05.16

A Doug Liman rendezte Országúti diszkó (Road House) című, akcióval teli verekedős filmet alig két hónapja mutatták be a Prime Video csatornán, és a mai napig közel nyolcvanmillióan látták a… (több)

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

2024.05.15

A Barbarella 1968-as kultikus film új változatának forgatása gyakorlatilag két évtizede téma, de eddig még soha nem sikerült elindítani az új történetet a hiányos öltözetű hősnőről és a 41. században… (több)