vissza az összes hírhez
A Disney új Star Wars filmeket jelentett be

A Disney új Star Wars filmeket jelentett be

2023.04.07 Szerző dO_od

Elérkeztek a Star Wars Celebration napjai, és velük együtt sok új hír is érkezett. Ezúttal tényleg rengeteg van belőle, úgyhogy vágjunk is bele. És kezdjük rögtön a legforróbb hírrel, vagyis Daisy Ridley visszatérésével a Rey szerepébe. A találgatásokból valóság lett, Rey várhatóan az új Star Wars: New Jedi Order című filmben tér vissza, ami 15 évvel a Star Wars: Skywalker kora című film történetének befejezése után játszódik. A forgatókönyvet Steven Knight írja (miután Damon Lindelof kiszállt a projektből), a rendező pedig Sharmeen Obaid-Chinoy lesz. Más színészek visszatérését, mint például Oscar Isaac vagy John Boyega még nem erősítették meg, bár bizonyos feltételek mellett (ha a Disney megfelelő pénzösszeget ajánl a színészeknek) mindkettő szereplése nagyon valószínű.

 

De nem ez az egyetlen film, amelyen jelenleg a Lucasfilm és a Disney dolgozik. Dave Filoni, aki a Star Wars-univerzum animációs bővítésének sokéves építésze és a nagysikerű A Mandalóri című sorozat egyik fő írója is lehetőséget kap arra, hogy bekerüljön a filmtörténetbe, hiszen nagy valószínűséggel ő fogja elkészíteni azt a filmet, amely vélhetően lezárja A Mandalóri sorozatban elkezdett történetet. A cselekményről és a szereplőkről persze még nincsenek hírek, de a projekt jellegét tekintve logikus lenne, hogy maga Din Djarin álljon a központban, Pedro Pascal hangjával.

 

A most bejelentett három projektet pedig a nagynevű rendező, James Mangold zárja le, akinek az Indiana Jones feltámadását segítő munkájával a Lucasfilm vezetői láthatóan elégedettek voltak, ezért igen-t mondtak neki a saját Star Wars-filmjére. A rajongókat pedig valószínűleg ez a projekt fogja jobban fellelkesíteni, mivel egy teljesen új korszakról és új karakterekről fog szólni, a történet pedig a legelső Jedit és az Erő felfedezését követi majd. Az ambiciózus projekt címe a Star Wars: Dawn of the Jedi, és remélhetőleg Mangold (aki egyszer már majdnem önálló filmet készített Boba Fett-tel) azonnal beleveti magát, amint befejezi munkáját az Indiana-filmen.

 

A filmekről szóló hírek mellett érdemes megemlíteni, hogy jövőre érkezik a The Acolyte sorozat és a Star Wars : Andor sorozat második évada. Az Ahsoka, amely szintén új trailerrel büszkélkedik, idén nyáron érkezik a Disney+ csatornára, Jon Watts rendező Skeleton Crew sorozata pedig a hírek szerint év végén. Ez alapvetően sok pozitív hír, ami új reményt adhat a rajongóknak. Vagy mégsem. Ezt mindenesetre meghagyjuk az egyéni megítélésnek..

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által… (több)

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

2024.01.12

  Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy az utolsó Star Trek-film a Mindenen túl alcímmel a mozikba került. És bár a filmszéria közvetlen folytatásáról Chris Pine, Zachary Quinto és Zoe Saldana… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Ördögűző, amerre csak nézel...

Ördögűző, amerre csak nézel...

2024.04.26

Az átlagember szinte azt gondolná, hogy az ördögűzésről szóló horrortörténetek egyike azoknak a témáknak, amelyeket csak egyszer kell rendesen megcsinálni (1973-as Az ördögűző, egy példa mindegyikért… (több)

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

2024.04.25

Danny Boyle brit rendező (Napfény, Trainspotting) komolyan gondolja, hogy visszatér a 28 nappal később című, huszonkét évvel ezelőtti túlélőhorror filmjéhez és annak folytatásához, a 28 héttel később… (több)

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

2024.04.24

A népszerű amerikai rendező, Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter és a bölcsek köve) négy évvel ezelőtti vállalkozása, a Karácsonyi krónikák című film folytatása után, amely a Netflix… (több)