vissza az összes hírhez
A Disney új Star Wars filmeket jelentett be

A Disney új Star Wars filmeket jelentett be

2023.04.07 Szerző dO_od

Elérkeztek a Star Wars Celebration napjai, és velük együtt sok új hír is érkezett. Ezúttal tényleg rengeteg van belőle, úgyhogy vágjunk is bele. És kezdjük rögtön a legforróbb hírrel, vagyis Daisy Ridley visszatérésével a Rey szerepébe. A találgatásokból valóság lett, Rey várhatóan az új Star Wars: New Jedi Order című filmben tér vissza, ami 15 évvel a Star Wars: Skywalker kora című film történetének befejezése után játszódik. A forgatókönyvet Steven Knight írja (miután Damon Lindelof kiszállt a projektből), a rendező pedig Sharmeen Obaid-Chinoy lesz. Más színészek visszatérését, mint például Oscar Isaac vagy John Boyega még nem erősítették meg, bár bizonyos feltételek mellett (ha a Disney megfelelő pénzösszeget ajánl a színészeknek) mindkettő szereplése nagyon valószínű.

 

De nem ez az egyetlen film, amelyen jelenleg a Lucasfilm és a Disney dolgozik. Dave Filoni, aki a Star Wars-univerzum animációs bővítésének sokéves építésze és a nagysikerű A Mandalóri című sorozat egyik fő írója is lehetőséget kap arra, hogy bekerüljön a filmtörténetbe, hiszen nagy valószínűséggel ő fogja elkészíteni azt a filmet, amely vélhetően lezárja A Mandalóri sorozatban elkezdett történetet. A cselekményről és a szereplőkről persze még nincsenek hírek, de a projekt jellegét tekintve logikus lenne, hogy maga Din Djarin álljon a központban, Pedro Pascal hangjával.

 

A most bejelentett három projektet pedig a nagynevű rendező, James Mangold zárja le, akinek az Indiana Jones feltámadását segítő munkájával a Lucasfilm vezetői láthatóan elégedettek voltak, ezért igen-t mondtak neki a saját Star Wars-filmjére. A rajongókat pedig valószínűleg ez a projekt fogja jobban fellelkesíteni, mivel egy teljesen új korszakról és új karakterekről fog szólni, a történet pedig a legelső Jedit és az Erő felfedezését követi majd. Az ambiciózus projekt címe a Star Wars: Dawn of the Jedi, és remélhetőleg Mangold (aki egyszer már majdnem önálló filmet készített Boba Fett-tel) azonnal beleveti magát, amint befejezi munkáját az Indiana-filmen.

 

A filmekről szóló hírek mellett érdemes megemlíteni, hogy jövőre érkezik a The Acolyte sorozat és a Star Wars : Andor sorozat második évada. Az Ahsoka, amely szintén új trailerrel büszkélkedik, idén nyáron érkezik a Disney+ csatornára, Jon Watts rendező Skeleton Crew sorozata pedig a hírek szerint év végén. Ez alapvetően sok pozitív hír, ami új reményt adhat a rajongóknak. Vagy mégsem. Ezt mindenesetre meghagyjuk az egyéni megítélésnek..

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által… (több)

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

2024.01.12

  Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy az utolsó Star Trek-film a Mindenen túl alcímmel a mozikba került. És bár a filmszéria közvetlen folytatásáról Chris Pine, Zachary Quinto és Zoe Saldana… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Az időzóna megváltozott