vissza az összes hírhez
Coppola megmutatta a Megalopolis című filmet első nézőknek, és egy másik filmre is készül

Coppola megmutatta a Megalopolis című filmet első nézőknek, és egy másik filmre is készül

2024.03.30 Szerző Jokolo

Hát ez a film talán mégis megérkezik! Francis Ford Coppola (A Keresztapa I.) számára a Megalopolis című film az opus magnum kifejezés megtestesítője. Az ilyen projektekre gyakran jellemző a nehézkes gyártás és magas elvárások, melyek azonban csak ritkán teljesülnek. Ráadásul az ilyen jellegű filmek gyakran pénzügyi bukással végződnek, különösen akkor, ha a gyártás olyan káosszal járt, mint amilyen állítólag erre az utópisztikus filmre is jellemző volt. De Coppola ezt is meg tudja oldani, ahogyan azt az Apokalipszis most című filmjével bizonyította, amelynek forgatása pokolian nehéz volt, mégis kultuszfilm lett belőle. Ráadásul a híres rendező a készülő óriásfilmet teljes egészében saját zsebből finanszírozta, szegénynek saját szőlőjét is el kellett ezért adnia, ezért az esetleges kudarc még jobban fájna neki. Most azonban keményen dolgozik azon, hogy forgalmazókat találjon, hiszen az első nézők végre láthatták a filmet.

 

Coppola nem csak szerettei, hanem főként a film potenciális forgalmazói számára tartott előzetes bemutatót. A vetítésen állítólag az összes nagy stúdió és streaming platform képviselői részt vettek, de olyan sztárok is, mint Al Pacino, Andy Garcia, Darren Aronofsky, Jon Favreau, Spike Jonze, valamint Coppola családjának tagjai, Nicolas Cage és Talia Shire, aki szintén szerepelt a filmben. Nem ez volt a hivatalos premier, de minden nagy fesztivál érdeklődik iránta, köztük Cannes-i és Velence-i filmfesztivál is. Jelenleg tehát folyik a harc, hogy ki vállalja a film világforgalmazását. Egyelőre csak találgatni tudunk, hiszen ez minden bizonnyal minden stúdió számára elég kockázatos döntés lesz. Várhatóan nem Netflix lesz az, még akkor sem, ha annak főnöke, Ted Sarandos is jelen volt a moziban. Coppola ugyanis valószínűleg a lehető legnagyobb vásznon képzeli el a várva-várt gyermekét, nem pedig a kis képernyőkön. Az első reakciók ugyanis arról szólnak, hogy a film vizuálisan abszolút lélegzetelállító. 

 

Mike Fleming Jr. a Deadline hírportártól megígérte Coppolának, hogy egyelőre nem fogja véleményezni a filmjét. Mégis, első benyomásaiban arról beszél, hogy ez egy olyan projekt, amely vizuálisan és témájában is igazán epikus. Az IMAX-ben látványosnak kell lennie, de különösen a témái erősek, ami az Egyesült Államokban az elnökválasztás évében különösen aktuális. A történet az emberi elszántság hatalmas erejéről szól, ugyanakkor párhuzamosan a Római Birodalomhoz viszonyítva - amelyre állítólag a szereplők neve és frizurája is utal - bírálja az emberi kicsinyességet, a kapzsiságot és azt, hogy az említett bajok hogyan járulnak hozzá a társadalom széteséséhez. 

 

A főszerepben Adam Driver játssza Cesart, egy ambiciózus építészt, aki a metropoliszt elpusztító hatalmas csapás után egy új, pompás és modern várost akar építeni, megújuló forrásokból. Vele szemben áll Giancarlo Esposito, mint Frank Cicero, a város konzervatív polgármestere, aki viszont ragaszkodni akar a régi betonelveihez. Kettejük között áll a polgármester rettenthetetlen lánya, Julia, akit Nathalie Emmanuel alakít. Az új filmben sok más ismert név is feltűnik. Ennek révén a film körüli zsongás is egy kicsit hangosabb. Már idén kiderül, hogy Coppola még mindig bírja-e az iramot. Azt is megerősítette, hogy máris elkezdett dolgozni egy újabb kihívást jelentő filmen. Ez állítólag nem lesz olyan epikus, de nagyjából ugyanolyan drága lesz. Ezek a matadorok nem foglalkoznak az életkorral. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ördögűző, amerre csak nézel...

Ördögűző, amerre csak nézel...

2024.04.26

Az átlagember szinte azt gondolná, hogy az ördögűzésről szóló horrortörténetek egyike azoknak a témáknak, amelyeket csak egyszer kell rendesen megcsinálni (1973-as Az ördögűző, egy példa mindegyikért… (több)

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Nicolas Cage mint noir Pókember?

Nicolas Cage mint noir Pókember?

2024.02.18

Nicolas Cage sztárszínész nemrég az Álmaid hőse című vígjátékban tündökölt, és egyben azt is elárulta, hogy az elismeréseket kiváltó alakítás után azt tervezi, hogy szögre akasztja filmes karrierjét,… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)