vissza az összes hírhez
Al Pacino és Jessica Chastain a Shakespeare-adaptációban

Al Pacino és Jessica Chastain a Shakespeare-adaptációban

2024.02.28 Szerző Jokolo

Évekkel ezelőtt Al Pacino (Az ír, A Gucci-ház) volt az a szerencsés tényező, ami segített a most Oscar-díjas színésznőnek, Jessica Chastainnek (Csillagok között, Tammy Faye szemei) betörni Hollywoodba. Az akkor 30 éves művésznő meghallgatásról meghallgatásra járt, de egyetlen nagyobb szerepet sem sikerült neki megszerezni. Ám aztán az ügynöke kapott egy hívást magától Al Pacinótól, aki közölte, hogy szeretné meghívni a vörös hajú szépséget egy válogatásra az általa Oscar Wilde-regénye alapján rendezett Wilde Salome című filmhez. Bár ez a film csak azután került a mozikba, hogy Chastain már szerepelt néhány nagyobb filmben, ez a kapcsolat minden bizonnyal segített neki a felemelkedésben. Most ez a két nagy név újra találkozik a klasszikus irodalmi mű adaptációjában.

 

Együtt fognak szerepelni William Shakespeare Lear király című színdarab adaptációjában. A készülő Lear, Rex című film elsősorban a híres tragédia klasszikus feldolgozása lesz, amelyben az idősödő király megosztja országát lányai között, akik közül csak az egyik szereti őt, a másik kettő pedig csak hízelgéseivel traktálja, aminek a gyenge király enged. A főszerepet természetesen Pacino játssza, míg Chastain a legidősebb lány, Goneril szerepét fogja alakítani, aki a hatalomvágy és a birtokbővítés megszállottja. Ez valószínűleg egy kicsit más Shakespeare-adaptáció lesz, mint az Imádlak utálni című film, amely nagyon lazán adaptálja a Sok hűhó semmiért című művet. 

 

A filmet Bernard Rose (Kampókéz, Halhatatlan kedves) fogja rendezni. Pacino eredetileg a Lear király egy másik adaptációjában szerepelt volna, amit Michael Radford vállalt volna el. Rendezőként például a Velencei kalmár című filmben együttműködött már Pacinóval. Az a film azonban nem készült el, így Al elvállalta a Chastain szereplésével készülő Lear-t, aki azt köszönheti neki, hogy betehette a lábát a hollywoodi ajtókba. De csak a rend kedvéért, ugyanilyen hálás lehet Robin Williamsnek is, aki egy időben ösztöndíj formájában segítette színészi tanulmányainak finanszírozását. Most a színésznő ismét megmutathatja azt a tehetséget, melynek kibontakozásához két nagy ember segített neki.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ördögűző, amerre csak nézel...

Ördögűző, amerre csak nézel...

2024.04.26

Az átlagember szinte azt gondolná, hogy az ördögűzésről szóló horrortörténetek egyike azoknak a témáknak, amelyeket csak egyszer kell rendesen megcsinálni (1973-as Az ördögűző, egy példa mindegyikért… (több)

Az Eufória harmadik évada gondban van

Az Eufória harmadik évada gondban van

2024.03.26

Tavaly novemberben, az HBO istálló következő projektjeinek bemutatásakor a cég képviselői azzal büszkélkedtek, hogy a sikeres Eufória sorozat harmadik szériája zöld utat kapott, és valamikor 2025-ben… (több)

Pacino, Mortensen és Travolta egy filmben

Pacino, Mortensen és Travolta egy filmben

2023.05.16

Folytatódik a nagy projektek bejelentése közvetlenül a Cannes-i Filmfesztivál előtt, Ron Howard új filmje után most David Mamet amerikai rendező és drámaíró közelgő, meglehetősen egyedi filmjéről is… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)