vissza az összes hírhez
Pacino, Mortensen és Travolta egy filmben

Pacino, Mortensen és Travolta egy filmben

2023.05.16 Szerző dO_od

Folytatódik a nagy projektek bejelentése közvetlenül a Cannes-i Filmfesztivál előtt, Ron Howard új filmje után most David Mamet amerikai rendező és drámaíró közelgő, meglehetősen egyedi filmjéről is értesülünk. Mamet régóta foglalkozik forgatókönyvírással, olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint A vadon foglyai, Aki legyőzte Al Caponét és Az ítélet. Rendezőként nem volt akkora sikere, mégis Hollywood egyik legelismertebb filmesének számít, és most bejelentett Merénylet című filmje nagy neveket vonzott. 

 

Jelenleg a film szereplői között van Al Pacino (Az ír), Viggo Mortensen (Eastern Promises – Gyilkos ígértek), John Travolta (Ponyvaregény - Pulp Fiction), Shia LaBeouf (Honey Boy), Rebecca Pidgeon (Madarak a dobozban) és Courtney Love (Larry Flynt, a provokátor). A film 1963-ban játszódik, amikor razzia készül a chicagói maffia ellen, és a maffia főnöke úgy dönt, hogy megrendeli ifjabb John F. Kennedy elnök meggyilkolását. 

 

Ahogy a szereplőgárdából is látszik, vannak itt régi sztárok (Love), jelenlegi sztárok (Mortensen), kortalan sztárok (Pacino) és a sok ellentmondásuk miatt visszatérni próbáló sztárok (LaBeouf). Travolta szintén megérett a karrierje újjáélesztésére, a népszerű színész a 2016-os Az O.J.Simpson-ügy című sorozatban vállalt szerepe óta nem jelent meg semmilyen jelentősebb alkotásban. Mindenesetre az Assassination című filmnek nem lesz gondja azzal, hogy Cannes-ban nagy vevőket vonzzon, és a forgatás akár idén is elkezdődhet.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ördögűző, amerre csak nézel...

Ördögűző, amerre csak nézel...

2024.04.26

Az átlagember szinte azt gondolná, hogy az ördögűzésről szóló horrortörténetek egyike azoknak a témáknak, amelyeket csak egyszer kell rendesen megcsinálni (1973-as Az ördögűző, egy példa mindegyikért… (több)

Ana de Armas túlélésért fog küzdeni

Ana de Armas túlélésért fog küzdeni

2023.05.15

Ezen a héten kezdődik a Cannes-i Filmfesztivál, és ez általában a néhány várható premierrel kapcsolatos vélemények mellett sok megkötött üzletet és jóváhagyott filmújdonságot is jelent. Az egyik… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

tegnap

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)