vissza az összes hírhez
Minden Arany Málnát a Micimackó horrorfilm kapta be

Minden Arany Málnát a Micimackó horrorfilm kapta be

2024.03.09 Szerző Goldbeater

A híres Oscar-díj gála előtti napon hagyományosan megrendezik azt a díjátadó ünnepséget is, melynek díjaival a hollywoodi hírességek nem szoktak dicsekedni. Természetesen az Arany Málna-gáláról van szó (Razzie), amely gúnyosan díjazza az elmúlt év olyan filmalkotóit és teljesítményeiket, amelyek nem büszkélkednek kimagasló minőséggel. Az idei, 44. alkalommal kiosztott Arany Málna-díjakat szó szerint a Rhys Waterfield által rendezett Micimackó: Vér és méz című horrorfilm uralta. A film készítői kihasználták azt a tényt, hogy a népszerű Micimackó-figura szerzői jogai 2022-ben közkinccsé váltak, és a népszerű kedves rajzfigurát vérszomjas gyilkossá változtatták, a brit slasher így a legrosszabb film, a rendező, a forgatókönyv, a filmvásznon látható kombináció kategóriájában nyert, sőt a legrosszabb remake, rip-off és sequel kategóriában is.

 

A legrosszabb színész Jon Voight, veterán színészt lett a Mercy című akcióthrillerben, Sylvester Stallone pedig a negyedik Feláldozh4tók filmben a legrosszabb férfi mellékszereplőnek járó Arany Málnát nyerte el. A női fő- és mellékszereplő kategóriában is Megan Fox lett az első a Johnny & Clyde című krimiben, illetve a már említett Feláldozh4tók akció-filmben nyújtott alakításaiért. Az Arany Málna-megváltó díjat idén Fran Drescher színésznő (A dadus) kapta, mivel a Razzie szervezői elismerték, hogy a SAG-AFTRA színészszakszervezet vezetője volt a tavalyi kimerítő hollywoodi sztrájk idején. Az idei Arany Málna győzteseinek teljes listája, illetve a többi jelölt a Díjak rovatunkban vagy ezen a linken található.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által… (több)

Vége a színészsztrájknak

Vége a színészsztrájknak

2023.11.09

Hollywood fellélegezhet! Az amerikai film- és televíziós ipart idén megbénító két hosszú sztrájk után a filmesek ismét visszatérhetnek a kamerák elé és mögé. Többnapos tárgyalások és utolsó simítások… (több)

Meghalt Burt Young színész

Meghalt Burt Young színész

2023.10.19

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Burt Young, Oscar-díjra jelölt amerikai színész, akit sok rajongó leginkább a Rocky Balboa-ról szóló népszerű filmszériából ismeri, amelyben Paulie Pennino… (több)

Újabb sztrájk a láthatáron

Újabb sztrájk a láthatáron

2023.09.02

A SAG-AFTRA, vagyis az amerikai audiovizuális dolgozók szakszervezete, röviden a színészek szakszervezete már néhány hónapja sztrájkba lépett. A forgatókönyvírók sztrájkjával együtt ez a második… (több)

Közeleg a színészsztrájk

Közeleg a színészsztrájk

2023.07.13

Már szinte hivatalos. Bár a hollywoodi stúdiók az utolsó pillanatban megpróbálták a színészeket független szakszervezeti képviselőkön keresztül rávenni arra, hogy hosszabbítsák meg a meglévő… (több)

Hollywood újabb sztrájk előtt áll?

Hollywood újabb sztrájk előtt áll?

2023.05.29

Az álomgyár, ahogy Hollywoodot nevezik, az elmúlt hetekben teljes mértékben átérezte a gyár jellegét: ha a forgatókönyvírók elégedetlenek a munkakörülményeikkel, sztrájkba lépnek. Ennek következtében… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)