vissza az összes hírhez
Meghalt Burt Young színész

Meghalt Burt Young színész

2023.10.19 Szerző Goldbeater

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Burt Young, Oscar-díjra jelölt amerikai színész, akit sok rajongó leginkább a Rocky Balboa-ról szóló népszerű filmszériából ismeri, amelyben Paulie Pennino szerepében volt látható. Young lánya, Anne Morea Steingieser megerősítette a szomorú hírt a New York Times napilapnak. Sylvester Stallone szintén az Instagram-fiókján keresztül tisztelgett barátja és régi kollégája előtt, aki pályafutása során több mint százhatvan film- és televízió szerepben tűnt fel.

 

Burt Young 1940-ben született Queens-ben. A legendás Lee Strasberg színésziskolájába járt, és nagyvásznon 1970-ben debütált a Carnival of Blood című alacsony költségvetésű horrorfilmben. Hamarosan jelentősebb mellékszerepekben kezdett feltűnni, főleg krimi filmekben. Például a Győzelemre született című filmben, A 110. utca, A gyilkosok krémje, a The Gambler és a Kínai negyed filmekben. 1976-ban tűnt fel először a talán legismertebb szerepében, Paulie-ként a Rocky című bokszdrámában, amelyért egyetlen Oscar-jelölését kapta, és amelyet még öt alkalommal megismételt a későbbi folytatásokban.

 

Az 1982-es A démonok háza című film egyik főszerepét játszotta. Két évvel később rövid ideig szerepelt Sergio Leone Volt egyszer egy Amerika című epikus nagyjátékfilmjében. Nem volt idegen tőle a televíziós munka sem. Olyan sorozatok válogatott epizódjaiban szerepelt, mint a M.A.S.H., a Miami Vice, a Colombo, a Maffiózók, az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály és a Végtelen határok. Legutóbb 2019-ben láthattuk őt a tévéképernyőn a Netflix által gyártott Végtelen matrjoska című sorozatnak köszönhetően.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Meghalt M. Emmet Walsh színész

Meghalt M. Emmet Walsh színész

2024.03.21

Nyolcvannyolc éves korában az amerikai Vermontban meghalt M. Emmet Walsh veterán színész. Különösen a Szárnyas fejvadász, a Véresen egyszerű és Arizonai ördögfióka című filmek mellékszerepeiben… (több)

Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által… (több)

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év… (több)

Meghalt Treat Williams színész

Meghalt Treat Williams színész

2023.06.13

Hetvenegy éves korában elhunyt Treat Williams amerikai színész, akit a legtöbb néző Miloš Forman rendező Hair című musicaljének egyik főszerepének megformálásáért ismerhet. A szomorú hírt a színészt… (több)

Cliffhanger akciófilm új verziója

Cliffhanger akciófilm új verziója

2023.05.02

A Cliffhanger – Függő játszma című amerikai akcióthriller a napokban ünnepli 30. évfordulóját. A finn rendező, Renny Harlin (Még drágább az életed!) által rendezett film Sylvester Stallone… (több)

Úton vannak a sorozatok rebootjai

Úton vannak a sorozatok rebootjai

2023.04.16

Gyerekkorodban imádtad a Baywatch-t, a Csillagkaput, a Robotzsarut vagy esetleg a Doktor Szöszit? Akkor talán érdekelhet, hogy ezek a márkák és még néhány másik is reboot-verziót kap. A legtöbbjük… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)