vissza az összes hírhez
Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

2023.06.26

A streamingszolgáltatások piaca jelenleg az exkluzivitásra épül - a Disney+ társaság A Mandalóri és az Avatar filmszériákkal, a Netflix a Stranger Things vagy a Wednesday sorozatokkal, az HBO Max az Utódlás és a The Last of Us sorozatokkal csalogatja a nézőket. Az új előfizetők megszerzése mindig is alapvetően fontos volt, és az is marad, de egyre inkább szempont az is, hogy a szolgáltatások ténylegesen pénzt is keressenek. És ez nem feltétlenül csak a nézőszám növeléséről szól. Kiderült, hogy egyes alkotások eladása a versenytársaknak - ahogy a tévében már évtizedek óta történik - több pénzt hozhat a cégeknek. 

A Warner Bros. Discovery társaság - aki többek között az HBO tulajdonosa is - vezetői most éppen ezen is gondolkodnak. A Deadline webportálon közzétett hír szerint a cég tárgyalásokat folytat arról, hogy eladja a kiválasztott alkotások streameléséhez szükséges licenceket a legnagyobb versenytársának, a Netflix-nek. Szó van többek között a Bizonytalan című sorozatról, amelynek utolsó epizódját tavalyelőtt sugározták. Bár még nem írtak alá szerződést, és lehet, hogy még nem lesz belőle semmi, a tárgyalások önmagukban is komoly változást jelentenek a streamingszolgáltatók gondolkodásában. A Trónok harca filmszériát valószínűleg sosem fogjuk látni a Netflix-en, de a szigorú exkluzivitás korszaka valószínűleg véget ér. 

(CzechCrunch együttműködésével)

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)