vissza az összes hírhez
Guillermo Del Toro majdnem forgatott egy Star Wars-filmet

Guillermo Del Toro majdnem forgatott egy Star Wars-filmet

2023.09.23 Szerző dO_od

David S. Goyer forgatókönyvíró (Az acélember, Terminátor: Sötét végzet) frissen adott interjút a Happy Sad Confused podcastban, és többek között egy több éves Star Wars-találgatást is megerősített. Konkrétan azt, hogy egy időben a sokat dicsért rendező, Guillermo Del Toro (Pokolfajzat, Rémálmok sikátora) is saját Star Wars-filmet forgatott volna. A közösségi hálókon még egy érdekességet is elárult, mégpedig azt, hogy a film a nyálas gengszterről, Jabba the Hutt-ról szólt volna.

 

Goyer azt is elmondta, hogy a forgatókönyvet körülbelül 4 évvel ezelőtt írta, és nagyon elégedett volt vele. Mindenesetre a projekt titokban készült, és akkoriban nem sokat írtak róla a médiában, rendezőként Del Torót szerződtették, és a film egy időben nagyon közel állt ahhoz, hogy elkészüljön. De ahogy a Star Wars-filmek esetében a múltban már sokszor előfordult, a gondolatot végül elvetették, mielőtt egyáltalán kipróbálták volna.

 

Véletlenek folytán Del Toro 2015-ben a Yahoo Movies hírportálnak elárulta, hogy a jövőben szeretne filmet készíteni Jabba the Hutt-ról. Mindig is lenyűgözőnek találta a karaktert, de leginkább az az ötlet izgatta, hogy egy saját, gengszterekkel és hatalmi harcokkal teli keresztapa-sagát készítsen. A Boba Fett könyve című sorozat egyébként valami ilyesmi lett volna, bár ebben az esetben sok kritikus és rajongó szerint ez nem igazán jött össze.

 

De ez még nem minden, Goyer azt is elárulta, hogy megírta egy újabb Star Wars-film ötletét, ezúttal a Jedik eredetéről. A film nagyjából 25 ezer évvel a múltban játszódik, és arról szól, hogy honnan ered az Erő, hogyan jött létre a Jedi Rend, és hasonló dolgokról. Ha ez ismerősen hangzik, az valószínűleg azért van, mert James Mangold, a Logan – A farkas című film vagy legutóbb az ötödik Indiana Jones-film rendezője most hivatalosan is ilyen filmet fog forgatni. Ebben a pillanatban azonban nem valószínű, hogy Goyer forgatókönyvét fogja felhasználni hozzá. Mindenesetre, mivel az elmúlt években az összes Star Wars karakter saját spin-offot kapott, valószínűleg nem lepődnénk meg, ha Jabba is hamarosan megkapná ezt a lehetőséget. És jó lenne, ha a fent említett ügyes, a furcsa lények iránt vonzódó mexikói is ott lenne.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

2023.11.05

Jelenleg a Disney stúdió fő projektje a Star Wars: Csillagok háborúja filmszéria sorozat mellékága. Az utolsó nagyjátékfilmet immár négy éve láthattuk a mozikban, de azóta kaptunk olyan sorozatokat,… (több)

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

2023.11.03

Miután bejelentették, hogy a Deadpool következő, egyelőre hivatalos cím nélküli folytatásában, a korábbi részekre is utalva, Ryan Reynolds mellett végre a visszatérő Hugh Jackman is feltűnik majd, a… (több)

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

2023.10.18

Ridley Scott (Gladiátor, A Sólyom végveszélyben) legendás rendezőnek mostanában sok dolga van a promócióval és a Napóleon című film utolsó simításaival is, mielőtt látványos háborús filmje, Joaquin… (több)

A következő Star Wars óriási árcédulát kapott

A következő Star Wars óriási árcédulát kapott

2023.07.26

A Forbes webportálon megjelent hír szerint a Disney társaság ismét sokat költött. Csak a kontextus kedvéért lássuk a stúdió néhány utolsó nagy kiadását. Az MCU világában játszódó új sorozat, a Titkos… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)