vissza az összes hírhez
A King műve alapján készülő új filmben Hiddleston és Hamill és szerepelni fog

A King műve alapján készülő új filmben Hiddleston és Hamill és szerepelni fog

2023.05.09 Szerző dO_od

Stephen King rajongói legyenek résen, mert a következő filmújdonság nagyon örvendetes lehet számukra. Tom Hiddleston (Loki) és Mark Hamill (Star Wars: IV. - Egy új remény) színészek most kaptak szerepet a Chuck élete című novella adaptációjában, a filmet az elismert rendező és forgatókönyvíró Mike Flanagan (A Hill-ház szelleme) készíti, a forgatás pedig viszonylag hamarosan el is kezdődhet. A forgatókönyv egyébként még a jelenlegi írósztrájk kezdete előtt elkészült.

 

A Chuck élete egyébként a Minél véresebb című antológia egyik novellája, amelyet például Netflix tavaly a Harrigan úr telefonja című film adaptációjához is felhasználta. Ez a konkrét novella Charles Krantz történetét meséli el a 39 éves korában agydaganatban bekövetkezett halálától a születéséig, illetve tartózkodásáig egy kísértetházban. Hiddleston Chuck karakterét fogja alakítani, Hamill pedig egy bizonyos Albie szerepét. Hamill számára ez most újbóli együttműködés Flanagan forgatókönyvíróval, a színész ugyanis a legutóbbi, The Fall of the House of Usher című sorozatában is szerepelt. 

 

Mindenesetre a Chuck életének témája és hangulata King korábbi adaptációira emlékeztethet, mint például az Állj mellém!, A remény rabjai és a Halálsoron című filmek voltak. Flanagan közelmúltban exkluzív szerződést írt alá az Amazonnal is, amely számára A sötét torony című alkotáshoz egy egész sorozatuniverzumot fog fejleszteni. A következő néhány évet tehát King műveinek adaptálásával fogja tölteni. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Paramount sok új projektet jelentett be

A Paramount sok új projektet jelentett be

2024.04.12

Ha valamelyik hollywoodi stúdió igazán nagy energiával volt jelen az idei CinemaCon konferencián Las Vegasban, és a világ minden tájáról érkező filmesek előtt minél jobb fényben akart bemutatkozni,… (több)

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

2023.11.02

Ahogy idén az ausztrál Beszélj hozzám! című film, az amerikai Gonosz halott - Az ébredés című film, vagy a jelenleg a mozikban és a streaming csatornákon is futó, legújabb Öt éjjel Freddy… (több)

Ki lesz látható a harmadik Deadpool-filmben?

Ki lesz látható a harmadik Deadpool-filmben?

2023.08.14

Attól a pillanattól kezdve, hogy Marvel megnyitotta kapukat az alternatív univerzumok előtt, amelyek a filmekben egyetlen nagy multiverzumot alkotnak, elindultak a rajongók találgatásai a jövőbeli… (több)

A setét torony állítólag jó úton halad

A setét torony állítólag jó úton halad

2023.08.10

Tavaly év végén megerősítették, hogy az elismert horrorfilmes Mike Flanagan (Mise éjfélkor, A Hill-ház szelleme) lesz A setét torony cím alatt futó, Stephen King híres fantasy-sorozat új… (több)

Meghalt Cormac McCarthy, elismert író

Meghalt Cormac McCarthy, elismert író

2023.06.13

89 éves korában elhunyt Cormac McCarthy elismert író, forgatókönyvíró és Pulitzer-díjas regényíró. A szomorú hírt fia, John McCarthy erősítette meg. A híres író nevéhez olyan alapművek fűződnek, mint… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

tegnap

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)