vissza az összes hírhez
Emmy-díj jelölések 2023

Emmy-díj jelölések 2023

2023.07.12 Szerző dO_od

A TV Emmy-díj 75. évadának keretében kihirdették a díjakra jelölt neveket, és ha az elmúlt évben követted a sorozatokat, a kategóriák valószínűleg nem fognak nagy meglepetést okozni. Ami mindenképpen örvendetes, az a The Last of Us, a Star Wars: Andor és a Sárkányok háza új sorozatok jelölése. De nem hiányoznak a nagy kaliberek sem, mint az Utódlás, a Better Call Saul és A korona sorozat.

 

A színészek közül Bob Odenkirk, Jeff Bridges, Pedro Pascal, Bella Ramsey, Keri Russell és Sarah Snook is bekerült a fő drámai kategóriákba. Más kategóriákból pedig nem hiányzik például Bill Hader, Jenna Ortega és Daniel Radcliffe neve sem. A teljes lista ezen a linken érhető el. Általánosságban azonban a Televíziós Akadémia díjait szokás szerint az HBO kábelcsatorna uralja, a legtöbb jelölést a már említett Utódlás (27) és a The Last of Us (24) sorozatok kapták, illetve A Fehér Lótusz című minisorozat (23). 

 

Hozzá kell tenni, hogy maga az Emmy-díjkiosztó nagy valószínűséggel vagy idén őszre, vagy jövő januárra lesz elhalasztva. Ennek oka a forgatókönyvírok zajló sztrájkja, amelyhez a héten feltehetően színészek is csatlakoznak abban az esetben, ha a stúdiók nem tudnak megegyezni a szakszervezettel. Jelenleg ezért is folynak tárgyalások a díjkiosztó alkalmasabb időpontjáról.  

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

2024.05.03

Jeff Bridges visszatér a számítógépes áramkörök színes, digitális világába. A Walt Disney Pictures stúdió készülő Tron: Ares című filmjében újra eljátssza Kevin Flynn videojáték-fejlesztő szerepét,… (több)

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

2024.03.12

Az elmúlt hónapokban viszonylag nagy felhajtás volt a Sikoly filmszéria körül. A legutóbbi, körülbelül egy évvel ezelőtt bemutatott Sikoly VI című film rendesen hozott pénzt a mozikban, akárcsak az… (több)

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

2024.01.12

  Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy az utolsó Star Trek-film a Mindenen túl alcímmel a mozikba került. És bár a filmszéria közvetlen folytatásáról Chris Pine, Zachary Quinto és Zoe Saldana… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)