vissza az összes hírhez
A Disney vezetői kicsinyes egoisták

A Disney vezetői kicsinyes egoisták

2023.09.12

A legnagyobb hollywoodi stúdiók, például a Disney vezérigazgatói általában komoly, nagyon intelligens emberek státuszát élvezik, akiket az üzleti logika vezérel. A CNBC televízió új riportja azonban Bob Chapek és Bob Iger, a médiaóriás korábbi és jelenlegi vezetők esetén némileg megdönti ezt a nézetet. Az egyiket nem túl ügyes, csak gazdagon fizetett vezetőként mutatja be, a másikat pedig olyan személyként, aki túlságosan is terhelt személyes ellenszenvektől.

Chapeket maga Iger választotta utódjaként, aki állítólag később négyszemközt nagy hibának nevezte ezt. A két férfi közötti vitáknak gyakran igen kicsinyes jellege volt. Amikor Iger például átadta a szerepét a Disney új vezetőjének, nem akarta átengedni a saját zuhanyzóval felszerelt személyes irodáját, és saját magát tréfásan „Nagy Bobként” emlegette, Chapeket pedig „Kis Bobként". Később sok kérdésben nem értettek egyet, akár a megbeszélésekre való felkészülés stílusáról volt szó, akár arról az alkalomról, amikor a világjárvány kitörése miatt fizetés nélküli szabadságra kellett volna küldeni az alkalmazottakat, vagy reakcióról a Scarlett Johansson által, a Fekete özvegy című film nem sikerült bemutatója következtében elmaradt haszon miatt indított perre.

Chapek rossz vezetőnek bizonyult akkor is, amikor a cég rosszabbodó pénzügyi eredményeit lelkes hangnemben mutatta be a befektetőknek, mintha nem lenne mit helyrehozni. Ekkor a sorsa a Disney élén gyakorlatilag megpecsételődött. Mégis, távozása után több mint 20 millió dollár jutalmat kapott. Iger visszatérése után sincs túl jó helyzetben a Disney, a sorozatos bukások és a színész- és írósztrájkkal kapcsolatos tapintatlan nyilatkozatok miatt, de vezérigazgatói pozícióját várhatóan 2026-ig megtartja.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Vízió saját sorozatban tér vissza

Vízió saját sorozatban tér vissza

2024.05.25

Az elmúlt években a Marvel képregénystúdió kicsit elszállt az új projektek bejelentésével. Egy olyan csúcs időszak után, amikor a mozitermek zsúfolásig tele voltak a lelkes nézők áradatával, akiknek… (több)

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

2024.05.23

A Jurassic Park és Jurassic World filmek világában játszódó következő film előkészületei már javában zajlanak, és ezekben a napokban még mindig tart az őrületes színészválogatás, hogy vadonatúj… (több)

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

2024.03.25

Az idő könyörtelenül rohan, és a dinoszauruszcsalád új tagja egyre közelebb van. A Jurassic Park filmszéria következő része ugyanis még mindig hivatalosan jövőre, július 2-án érkezik, és egyelőre… (több)

A Rémségek kicsiny boltja című film visszatér

A Rémségek kicsiny boltja című film visszatér

2024.03.16

Ha néha úgy gondolod, hogy a húsevő növények nem kapnak elég teret a nagyvásznon, ez hamarosan megváltozhat. A Deadline hírportál információi szerint ugyanis készül a legendás rendező és producer,… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

2023.09.05

Éppen a múlt héten írtunk arról, hogy bár a Netflix jelszómegosztás elleni lépései viszonylag jól működnek, a streaming szolgáltatások piaca nagyon bizonytalan szakaszban van. Most többek között Bob… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek

Az időzóna megváltozott