vissza az összes hírhez
Közeledik a forgatókönyvírók sztrájkjának vége?

Közeledik a forgatókönyvírók sztrájkjának vége?

2023.09.21 Szerző dO_od

Végre megjelentek a jó hírek is. Úgy tűnik, hogy a két jelenlegi hollywoodi sztrájk közül legalább az egyik végre véget érhet. Tegnap az AMPTP, producerek szövetségének képviselői találkoztak a forgatókönyvírók szakszervezetének tárgyalócsoportjával, amelyen a nagy stúdiók vezetői, Ted Sarandos (Netflix), Bob Iger (Disney), David Zaslav (Warner Bros.) és Donna Langley (Universal) is jelen voltak, hogy végre kompromisszummal próbálják lezárni a vitát. Nos, úgy tűnik, ez meghozta gyümölcsét, mert a két fél a mai nap folyamán ismét találkozik, ezúttal a cégvezetők nélkül, hogy folytassák a tárgyalásokat..

 

Az egész folyamathoz közel álló források a Deadline hírportálnak elárulták, hogy ez a WGA több hónapos erőfeszítéseinek az eredménye, hogy a stúdiók elkezdjék komolyan venni a követeléseiket. Mert amint az egyik fél valóban érdekelt a megegyezésben, a dolgok elkezdenek mozogni. Mindenesetre további részletek a találkozóról nem ismertek, ezért egyelőre csak találgatni lehet, hogy melyik fél hajlandó többről lemondani, és hol sikerült megtalálni az érdekek közös pontját. A fent megnevezett vezetők jelenléte azonban arra enged következtetni, hogy a stúdiók részéről már tényleg nagy az érdeklődés a sztrájk befejezése és a munkához való visszatérés iránt. Remélhetőleg tehát az íróknak az elkövetkező napokban, legfeljebb hetekben sikerül minden fontos dolgot megtárgyalniuk, hogy aztán az AMPTP a színészekkel is visszatérhessen a tárgyalóasztalhoz, hogy az egész hollywoodi kolosszus újra elindulhasson.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Disney vezetői kicsinyes egoisták

A Disney vezetői kicsinyes egoisták

2023.09.12

A legnagyobb hollywoodi stúdiók, például a Disney vezérigazgatói általában komoly, nagyon intelligens emberek státuszát élvezik, akiket az üzleti logika vezérel. A CNBC televízió új riportja azonban… (több)

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

2023.09.05

Éppen a múlt héten írtunk arról, hogy bár a Netflix jelszómegosztás elleni lépései viszonylag jól működnek, a streaming szolgáltatások piaca nagyon bizonytalan szakaszban van. Most többek között Bob… (több)

Változások a Marvel naptárában

Változások a Marvel naptárában

2023.09.04

Sztrájk ide vagy oda, Bob Iger, a Disney stúdió főnöke már egy ideje azt állítja, hogy a cég jelentősen csökkenteni kívánja a Disney+ csatorna streaming szolgáltatására érkező tartalmakat, főként… (több)

A Netflix újra nyeregben van

A Netflix újra nyeregben van

2023.07.20

Bár a tavalyi év első felében úgy tűnt, hogy a Netflix elindult a lejtőn, és a Disney+ meg fogja előzni, az ikonikus piros N betűvel a logójában rendelkező streaming-óriásnak sikerült stabilizálnia… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)