vissza az összes hírhez
A Disney vezetői kicsinyes egoisták

A Disney vezetői kicsinyes egoisták

2023.09.12

A legnagyobb hollywoodi stúdiók, például a Disney vezérigazgatói általában komoly, nagyon intelligens emberek státuszát élvezik, akiket az üzleti logika vezérel. A CNBC televízió új riportja azonban Bob Chapek és Bob Iger, a médiaóriás korábbi és jelenlegi vezetők esetén némileg megdönti ezt a nézetet. Az egyiket nem túl ügyes, csak gazdagon fizetett vezetőként mutatja be, a másikat pedig olyan személyként, aki túlságosan is terhelt személyes ellenszenvektől.

Chapeket maga Iger választotta utódjaként, aki állítólag később négyszemközt nagy hibának nevezte ezt. A két férfi közötti vitáknak gyakran igen kicsinyes jellege volt. Amikor Iger például átadta a szerepét a Disney új vezetőjének, nem akarta átengedni a saját zuhanyzóval felszerelt személyes irodáját, és saját magát tréfásan „Nagy Bobként” emlegette, Chapeket pedig „Kis Bobként". Később sok kérdésben nem értettek egyet, akár a megbeszélésekre való felkészülés stílusáról volt szó, akár arról az alkalomról, amikor a világjárvány kitörése miatt fizetés nélküli szabadságra kellett volna küldeni az alkalmazottakat, vagy reakcióról a Scarlett Johansson által, a Fekete özvegy című film nem sikerült bemutatója következtében elmaradt haszon miatt indított perre.

Chapek rossz vezetőnek bizonyult akkor is, amikor a cég rosszabbodó pénzügyi eredményeit lelkes hangnemben mutatta be a befektetőknek, mintha nem lenne mit helyrehozni. Ekkor a sorsa a Disney élén gyakorlatilag megpecsételődött. Mégis, távozása után több mint 20 millió dollár jutalmat kapott. Iger visszatérése után sincs túl jó helyzetben a Disney, a sorozatos bukások és a színész- és írósztrájkkal kapcsolatos tapintatlan nyilatkozatok miatt, de vezérigazgatói pozícióját várhatóan 2026-ig megtartja.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

2024.03.25

Az idő könyörtelenül rohan, és a dinoszauruszcsalád új tagja egyre közelebb van. A Jurassic Park filmszéria következő része ugyanis még mindig hivatalosan jövőre, július 2-án érkezik, és egyelőre… (több)

A Rémségek kicsiny boltja című film visszatér

A Rémségek kicsiny boltja című film visszatér

2024.03.16

Ha néha úgy gondolod, hogy a húsevő növények nem kapnak elég teret a nagyvásznon, ez hamarosan megváltozhat. A Deadline hírportál információi szerint ugyanis készül a legendás rendező és producer,… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

2023.09.05

Éppen a múlt héten írtunk arról, hogy bár a Netflix jelszómegosztás elleni lépései viszonylag jól működnek, a streaming szolgáltatások piaca nagyon bizonytalan szakaszban van. Most többek között Bob… (több)

Változások a Marvel naptárában

Változások a Marvel naptárában

2023.09.04

Sztrájk ide vagy oda, Bob Iger, a Disney stúdió főnöke már egy ideje azt állítja, hogy a cég jelentősen csökkenteni kívánja a Disney+ csatorna streaming szolgáltatására érkező tartalmakat, főként… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)