vissza az összes hírhez
Változások a Marvel naptárában

Változások a Marvel naptárában

2023.09.04 Szerző dO_od

Sztrájk ide vagy oda, Bob Iger, a Disney stúdió főnöke már egy ideje azt állítja, hogy a cég jelentősen csökkenteni kívánja a Disney+ csatorna streaming szolgáltatására érkező tartalmakat, főként sorozatok esetén. És ez nem csak a Star Wars filmekre, hanem a Marvel stúdióra is vonatkozik, amely az elmúlt években már nem produkált olyan sikereket, mint amilyenekhez a Disney cég hozzászokott. A The Hollywood Reporter hírportál ezért most elhozta a következő évek Marvel-premierjeinek aktualizált naptárát, amiben nem meglepő módon nagy változások vannak.

 

Idén például csak egy élőszereplős sorozatot láthatunk majd, ez pedig a Loki második évada lesz, amelynek premierje októberben lesz. A Sólyomszem spin-off verziója, az Echo eredetileg novemberben érkezett volna, de a süket hősnőről szóló sorozat végül 2024 januárjára lett elhalasztva. Csak a rend kedvéért, ebben a projektben feltűnik Daredevil és Kingpin karaktere is, a klasszikus heti formátum helyett minden epizód pedig egyszerre jelenik meg. A Disney most egy kicsit kísérletezik.

 

Mindenesetre ezzel még nincs vége a tévés Marvel-filmeknek az idei évre, mivel még hátravan a What If…? című animációs sorozat második évada, ami egészen pontosan karácsonykor, szenteste érkezik. A jövőben a stúdió az évi két élőszereplős sorozat rendszerére kíván áttérni, így a jövő év viszonylag laza lesz, egészen ősz elejéig, amikor is érkezik egy újabb spin-off, ezúttal az Agatha: Darkhold Diaries, amely a WandaVízió sorozat alapján készül. Ez a projekt tovább viszi a boszorkány-mitológiát az MCU-n belül. Még ugyanebben az évben érkezik egy újabb X-Men 97 animációs sorozat.

 

De ezzel még mindig nincs vége, hiszen a sztrájkok három másik projektet is érintettek, amelyeknek meg volt határozva a premier dátuma, de most el lettek halasztva, esetleg teljesen törölve a naptárból. Az első az Ironheart című sorozat, amely egy fiatal feltalálónőről szól, aki Tony Stark nyomdokaiba lép. A nézők már láthatták a karaktert a Fekete Párduc című film folytatásában, az önálló sorozatnak pedig még idén kellett volna megérkeznie, és a jelek szerint nagyjából készen is van, azonban a sztrájkok megakadályozták az esetleges újrafeldolgozásokat, és hacsak a Disney nem jelenti be váratlanul jövő nyárra, a premier akár 2025-ben is lehet. Továbbá nem fejeződött be a Daredevil: Born Again című sorozat, illetve a Wonder Man sorozat, mindkettőt most 2025-re vagy későbbre tervezik.

 

A sorozatok alkotói számára ez persze kellemetlen helyzet lehet, hiszen senki sem szereti a kényszerű csúsztatásokat, a Disney stúdió új stratégiája pedig valószínűleg kihat sok más potenciális sorozatra is, amellyel Marvel eddig nem hivatalosan foglalkozott, vagy tervben volt. Akárhogy is, a jövőben a Marvel képregényes vállalkozásaiból jóval kisebb adagra számíthatunk, mint ami az első két évben megszokott gyakorlat volt.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

A Daredevil új alkotókat toboroz

A Daredevil új alkotókat toboroz

2023.10.29

Közelmúltban megjelent a hír, hogy a Marvel teljesen átalakítja tévés stratégiáját, és mostantól a próbaepizódok, a showrunnerek és az ún. writer’s room (forgatókönyvírók kisebb csoportjai, akiknek… (több)

A Daredevil újraindul, de sok minden változni fog

A Daredevil újraindul, de sok minden változni fog

2023.10.12

A The Hollywood Reporter magazin tegnap egy hatalmas exkluzív betekintést adott a Marvel stúdió tévés produkcióinak aktuális helyzetébe, és ha csak egy kicsit is kedveled a Vasemberről és társairól… (több)

A Disney vezetői kicsinyes egoisták

A Disney vezetői kicsinyes egoisták

2023.09.12

A legnagyobb hollywoodi stúdiók, például a Disney vezérigazgatói általában komoly, nagyon intelligens emberek státuszát élvezik, akiket az üzleti logika vezérel. A CNBC televízió új riportja azonban… (több)

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

2023.09.05

Éppen a múlt héten írtunk arról, hogy bár a Netflix jelszómegosztás elleni lépései viszonylag jól működnek, a streaming szolgáltatások piaca nagyon bizonytalan szakaszban van. Most többek között Bob… (több)

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

2023.08.30

A hosszú játékidők szezonja semmiképp sem ért véget, és hamarosan az Oppenheimer című háromórás kolosszus után újabb hosszú drámák várnak ránk – Scorsese Megfojtott virágok című filmje (206 perc) és… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)