vissza az összes hírhez
A Comic-Con válsággal küzd

A Comic-Con válsággal küzd

2023.06.24 Szerző dO_od

Néhány napja jelentette be az E3 videójátékos esemény szervezője, hogy az idei és a jövő évi rendezvény elmarad. Az okok nyilvánvalóak, a legtöbb játékgyártó cég már saját online konferenciákat tart, és ha élőben, közönség előtt akarnak bemutatkozni, akkor az olyan rendezvényeket választják, mint a The Game Awards vagy a Summer Game Fest, melyeket még mindig egyidejűleg online is közvetítik. Ez a trend akkor nem közvetlenül a Coviddal kezdődött, de a világjárvány idején erősödött fel - most viszont hasonló válságba került a jóval híresebb Comic-Con rendezvény is, bár kissé más okokból. 

 

A képregény- és általában a popkultúra rajongóinak ötnapos találkozója két évig egyáltalán nem került megrendezésre, hogy aztán tavaly szigorú járvány elleni körülmények között, nagy sikerrel térjen vissza. Pedig a San Diegó-i rendezvényt szervező Comic-Con International nonprofit szervezetnek az elmúlt években komoly pénzügyi problémákkal kellett szembenéznie a fent említett szünet miatt. Idén pedig sajnos újabb csapás érheti. 

 

Ha a hónap végéig az amerikai színészszakszervezet (SAG-AFTRA) nem jut megállapodásra a Film- és Televíziós Producerek Szövetségével (AMPTP), ugyanazzal a szervezettel, amelynek forgatókönyvírói most Hollywoodban sztrájkolnak, akkor a színészek is csatlakoznak a sztrájkhoz, ami gyakorlatilag nulla promóciót jelentene minden olyan anyag számára, amelyet a stúdiók egy SDCC-típusú rendezvényen szeretnének bemutatni a rajongóknak. És tekintettel arra, hogy pontosan ez fog valószínűleg megtörténni, a Disney (Marvel, Lucasfilm), a Universal, a Sony, az HBO és a Netflix társaság is úgy döntött, hogy kihagyja a rendezvényt. 

 

Ezért Warners-ék egyelőre várakoznak, ami ésszerű, hiszen a stúdiónak jelenleg minden elérhető PR-lökésre szüksége van. Elvégre mind a Kék bogár című filmnek, mind a második Aquaman filmnek sikerre van szüksége, pedig a Flash: A Villám című film pénzügyi bukása után a dolgok nem állnak túl biztatóan ezen a fronton. A Paramount Pictures társaság az új Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz című filmet kívánja népszerűsíteni, de a Paramount+ (Star Trek) streaming ága nem lett megerősítve. Az NBC megjelenik, hacsak a színészek nem fognak sztrájkolni, és az egyetlen jelentős szereplő a Comic-Con-on az Amazon lesz, aki minimum A Fiúk sorozat spin-off verzióját, illetve Az Idő Kereke sorozat új évadját kívánja bemutatni. 

 

Összességében tehát a rendezvény a tavalyinál jóval gyengébb évnek néz elébe, és ha a jövőben a stúdiók a saját Netflix-típusú konferenciáikat és annak TUDUM fesztiválját választják, a Comic-Con végül ugyanolyan egzisztenciális problémákkal nézhet szembe, mint amelyekkel az egykor nagy presztízsű E3 már néhány éve küzd. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Paramount sok új projektet jelentett be

A Paramount sok új projektet jelentett be

2024.04.12

Ha valamelyik hollywoodi stúdió igazán nagy energiával volt jelen az idei CinemaCon konferencián Las Vegasban, és a világ minden tájáról érkező filmesek előtt minél jobb fényben akart bemutatkozni,… (több)

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

2023.12.17

Már néhány nap múlva világszerte a mozikba kerül a Warner Bros. stúdió legújabb filmje, a 2018-as milliárdos sikert hozó Aquaman képregényfilm folytatása, az Aquaman és az Elveszett Királyság címmel.… (több)

Nicholas Hoult lesz a következő Lex Luthor

Nicholas Hoult lesz a következő Lex Luthor

2023.11.21

Ha nem megy Batmannel, Nicholas Hoult színésznek (Mad Max - A harag útja, A menü) meg kellett elégednie Lex Luthorral. Valójában a brit színész volt az egyik favorit Reeves denevér-szuperhősének… (több)

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

2023.10.10

James Gunn, a filmes DC-univerzum új irányítójától érkező, hónapokig tartó ködösítés és ellentmondások után a Variety hírportál most végre megerősítheti, hogy a fő színészsztárok, Gal Gadot, Jason… (több)

Új Spawn 2025-ben

Új Spawn 2025-ben

2023.10.02

Spawn, a minden idők egyik legismertebb képregényszereplő Todd McFarlane szerzőtől meglepő módon eddig csak egyetlen élőszereplős adaptációt kapott, Michael Jai White főszereplésével 1997-ben, és egy… (több)

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

2023.08.20

Warnerék ugyan az év végéig veregethetik vállukat, hogy mennyire kifizetődő lett a Greta Gerwig által rendezett és Margot Robbie főszereplésével készült Barbie film, de a rózsaszín megasikertől… (több)

Mégsem lesz harmadik Wonder Woman?

Mégsem lesz harmadik Wonder Woman?

2023.08.11

Gal Gadot színésznő (Wonder Woman, Halálos iramban: Ötödik sebesség) az elmúlt napokban bejárta az internetet, ami főként annak köszönhető, hogy új thriller-kémfilmje, a Heart of Stone hétvégén… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)