vissza az összes hírhez
Warnerék elhalasztották a Dűne filmet, az Aquaman marad az év végére

Warnerék elhalasztották a Dűne filmet, az Aquaman marad az év végére

2023.08.25 Szerző dO_od

Eredetileg csodálatos, megszakítás nélküli, néhány hétig tartó exkluzivitás lett volna a legnagyobb vásznon, amit csak a modern mozik tudnak kínálni. Végül azonban a Dűne folytatására ősszel nem kerül sor az IMAX-mozikban, a Warner Bros. stúdió ugyanis november végéről 2024. március 15-re elhalasztotta a Denis Villeneuve (Sicario – A bérgyilkos) által rendezett filmet. Ennek egyik oka természetesen a színészsztrájk, ami miatt olyan sztárok, mint Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és Florence Pugh premier előtt nem tudják a filmet semmilyen módon népszerűsíteni. A másik ok a jövő évi gyengébb projektkatalógus lehet, mivel a sztrájk miatt egyszerűen nem készülnek új filmek (ez a probléma idővel egyre több stúdiót érint majd), Warnerék elsődlegesen a második Dűne filmmel nagyot szeretnének szakítani, és a stúdió meg van győződve arról, hogy ez a színészek nélkül nem fog menni. Elvégre láttuk, hogy milyen kampányt csinált a stúdió a Barbie című filmmel kapcsolatban, és biztosan megint valami hasonlóval próbálkozik majd.

 

Ezért arra is lehet számítani, hogy a Dűne film az idei év végén, jövő év elején tartandó fesztiválok valamelyikén indul majd, legyen az a Berlinale vagy a SXSW-fesztivál. A Dűne film elhalasztása egyben a Godzilla X Kong: The New Empire film elhalasztását is jelenti, amely eredetileg kora tavaszi időpontot kapott volna. Végül csak egy hónappal, vagyis április 12-re tolódik. Ott viszont a Gyűrűk Ura animált film változata várakozott, The Lord of the Rings: The War of Rohirrim címmel, így az is továbbáll, és 2024. december 13-ra van elhalasztva. Ebben az esetben az alkotók viszont bizonyára örülnek a több időnek.

 

Mindenesetre a találgatások ellenére, hogy esetleg a Wonka, az Aquaman filmek vagy a The Color Purple című musical megjelenési dátuma is megváltozik, ezek a filmek végül megőrzik már a decemberi időpontokat. Így az említett sorrendben egymás után december 15-én, 20-án és végül 25-én kerülnek a mozikba. Tekintettel arra, hogy a második Aquaman-filmnek még mindig nem volt trailerje (kivéve egy exkluzív előzetest a CinemaCon-on), illetve a DC képregények haldoklásának jelenlegi trendjére, várható, hogy a stúdió kénytelen lesz eltűrni az utolsó kínos veszteségét is, mielőtt James Gunn 2025-ben végre mindent újraindít. Akárhogy is, a legnagyobb nyertesnek jelenleg a Marvelek című film tűnik, amely egy héttel előrébb kerülhet, és egy megüresedett helynek köszönhetően elfoglalhatja az IMAX-mozikat anélkül, hogy novemberben bárki is zavarná. A kérdés az, hogy ez segít-e majd a bevételeken is. A reakciókon is múlik majd, mert jelenleg az első trailerek után a filmnek nincs túl jó híre.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Denis Villeneuve és atomháború?

Denis Villeneuve és atomháború?

2024.04.06

Miközben a Dűne: Második rész című film több mint egy hónappal a bemutató után is sikeresen küzd a mozikban a közönségért, és jelenleg valamivel több mint 630 millió dolláros bevétellel rendelkezik… (több)

Az Eufória harmadik évada gondban van

Az Eufória harmadik évada gondban van

2024.03.26

Tavaly novemberben, az HBO istálló következő projektjeinek bemutatásakor a cég képviselői azzal büszkélkedtek, hogy a sikeres Eufória sorozat harmadik szériája zöld utat kapott, és valamikor 2025-ben… (több)

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)