vissza az összes hírhez
A Halálos iramban-film sikere a mozikban

A Halálos iramban-film sikere a mozikban

2023.05.21 Szerző dO_od

Néhány évvel ezelőtt egy hasonló felirat abszolút természetes lenne. De a covidos évek és a Halálos iramban filmszéria utolsó filmjeinek csökkenő minősége után sokan úgy gondolták, hogy a tizedik filmnek ezúttal nem lesz ilyen könnyű dolga a mozikban, sőt, az is elképzelhető, hogy kifejezetten ez lesz az első bukás. Végül nem így lett. A film 67,5 millió dollárral nyitott Amerikában, ami ugyan elmaradt a kilencedik rész (70 millió dollár) eredményétől, de nem jelentősen. Viszont a tizedik film világszerte jelenleg 319 millió dolláros bevételnél tart, ami azt jelenti, hogy jobban indult, mint például a nemrég bemutatott A galaxis őrzői vol. 3. című film, ami hosszú idő után Marvel nagy slágere lett, melynek bevételei kellemes tempóban csak lassan csökkennek.  

 

A tizedik Halálos iramban-film, a saga kétrészes (bár bizonyos jelek szerint már inkább háromrészes) fináléjának indulása nem lehet gondban, hogy a mozik bevételeiből visszafizesse a hatalmas költségvetését, amely hírek szerint 340 millió dollárnál állt meg. És ezt leginkább az Amerikán kívüli piacoknak köszönheti, ahol a Vin Diesel családja még mindig nagyon jól megy. Az egymilliárdtól azonban még mindig messze van, és könnyen lehet, hogy az a filmszériát tekintve szinte elérhetetlen. Ez mindenképpen örömteli, azonban nagy lelkesedés az Universal táborában mégsem várható, mivel a filmszéria korábbi eredményei más szinteken mozogtak. 

 

Mindenesetre a korábban említett Galaxis őrzői-film jelenleg 659 milliónál tart világszerte, megelőzve például a harmadik A Hangya és a Darázs-filmet (475), a Black Adam című filmet (393) és a második Shazam!-filmet (133). Ugyanakkor még mindig egy kicsit lemarad például a negyedik Thor-filmtől (760), azonban a második Doctor Strange-filmet (955), de valószínűleg még a második A galaxis őrzői-filmet (863) sem fogja utolérni a gyorsan növekvő nyári konkurencia miatt. Marvel számára azonban ez egy jó bizonyíték arra, hogy ha egy film minőségi, akkor a közönség mindig eljön azt megnézni. Feltehetően ez lehet az oka annak, hogy a harmadik A Hangya és a Darázs-film írója, Jeff Loveness állítólag nem folytatja a következő Avengers: The Kang Dynasty című film forgatókönyvének írását. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Paramount sok új projektet jelentett be

A Paramount sok új projektet jelentett be

2024.04.12

Ha valamelyik hollywoodi stúdió igazán nagy energiával volt jelen az idei CinemaCon konferencián Las Vegasban, és a világ minden tájáról érkező filmesek előtt minél jobb fényben akart bemutatkozni,… (több)

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Jonathan Majors bűnös, a Marvelnél befejezte

Jonathan Majors bűnös, a Marvelnél befejezte

2023.12.18

A Marvel stúdiónál egyik probléma jön a másik után. A fiaskóval végződő Marvelek című film után még volt egy kis remény, hogy a történelem legsikeresebb sagája nem csak A Fantasztikus Négyes című… (több)

Az új The Saint halad előre

Az új The Saint halad előre

2023.11.23

A Paramount Pictures stúdió már évek óta próbálja feléleszteni egyik félig elfeledett filmszériáját, de csak most tűnik úgy, hogy a készülő projekt kezd valódi formát ölteni. A készülő The Saint című… (több)

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

2023.08.30

A hosszú játékidők szezonja semmiképp sem ért véget, és hamarosan az Oppenheimer című háromórás kolosszus után újabb hosszú drámák várnak ránk – Scorsese Megfojtott virágok című filmje (206 perc) és… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Jön egy következő Gonosz halott

Jön egy következő Gonosz halott

2024.04.27

A legendás horror filmszéria Evil Dead – Gonosz halott több év után nagy sebességbe kapcsol. A gonosz halottak felkelése című, Lee Cronin rendező tavalyi filmje nagy érdeklődéssel találkozott a… (több)

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)