vissza az összes hírhez
A Sárkányok háza sorozat következő évadai rövidebbek lesznek

A Sárkányok háza sorozat következő évadai rövidebbek lesznek

2023.03.29 Szerző dO_od

Tíz epizód helyett csak nyolc. Pontosan ezt a változást erősítette meg most a Deadline hírportál a Sárkányok háza sorozat készülő második évadával kapcsolatban, ami a Trónok harca prequel-projektje. Ezzel együtt az HBO kábelcsatorna valószínűleg hamarosan bejelenti a harmadik évadot is, miközben az alkotók, Ryan Condal forgatókönyvíróval és George R. R. Martin íróval élén mérlegelik, hogy a teljes történethez szükség lesz-e egy negyedik évadra is, vagy a sztori három évad terjedelmében is sikeresen elmesélhető-e. Condal, aki nagy mértékben részt vett az első évad epizódjai forgatókönyvének írásában, a projekt miatt még a második széria írásából is kivett egy kis szabadságot.

 

Tekintettel a jelenleg a Warner Bros. stúdióban és annak összes mellékágában (beleértve az HBO-t is) zajló megszorításokra, sokan azt feltételezik, hogy a kisebb terjedelemre elsősorban azért került sor, hogy a csatorna pénzt takarítson meg. Az HBO szóvivője azonban cáfolja ezt az állítást, és elmondta, hogy a döntésnek pusztán kreatív okai vannak, és a történettel kapcsolatos. Ami viszont valószínűleg nem fog tetszeni a rajongóknak az az a tény, hogy a második évad egy részének a harmadik évadba történő áthelyezésével állítólag egy óriási csata is eltűnik a műsortervből. Martin pedig korábban azt nyilatkozta, hogy legalább négy, egyenként tíz epizódból álló évadra lenne szükség ahhoz, hogy a könyvének adaptációja valóban megállja a helyét. Fontos megemlíteni azt is, hogy a sorozat korábbi showrunnere és rendezője, Miguel Sapochnik még a második évad forgatásának megkezdése előtt elhagyta a projektet, mivel a csatorna nem engedte, hogy a felesége csatlakozzon a producerekhez.

 

A második évad premierjét még nem tűzték ki, de a forgatás hamarosan elkezdődik, és egy jövő nyári időpont nagyon valószínűnek tűnik.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év… (több)

Folytatódik a Sárkányok háza sorozat gyártása

Folytatódik a Sárkányok háza sorozat gyártása

2023.07.24

G.R.R. Martin író új bejegyzést tett fel a blogjára, amelyben két fontos információ is szerepel, melyek a Trónok harca és a Sárkányok háza sorozatok rajongóinak szereznek örömet. Az első hír az, hogy… (több)

Emmy-díj jelölések 2023

Emmy-díj jelölések 2023

2023.07.12

A TV Emmy-díj 75. évadának keretében kihirdették a díjakra jelölt neveket, és ha az elmúlt évben követted a sorozatokat, a kategóriák valószínűleg nem fognak nagy meglepetést okozni. Ami mindenképpen… (több)

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

2023.06.26

A streamingszolgáltatások piaca jelenleg az exkluzivitásra épül - a Disney+ társaság A Mandalóri és az Avatar filmszériákkal, a Netflix a Stranger Things vagy a Wednesday sorozatokkal, az HBO Max az… (több)

Az HBO Max változik

Az HBO Max változik

2023.04.12

Viszlát HBO Max, itt az új Max! A Warner Bros. Discovery főnöke David Zaslav elérte a célját, és az HBO Max streaming-szolgáltatása, amely májusban a Discovery+ csatorna tartalmával is kiegészül,… (több)

Hol fog játszódni a Fehér Lótusz harmadik évada?

Hol fog játszódni a Fehér Lótusz harmadik évada?

2023.03.28

Az HBO kábelcsatorna nemrég búcsúzott a sikeres The Last of Us című sorozat első évadától, és máris az elismert, Utódlás című drámasorozat utolsó évadával köszöntötték a nézőket, még idén jön a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

tegnap

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)