vissza az összes hírhez
Jason Bourne visszatér

Jason Bourne visszatér

2023.11.21 Szerző Jokolo

Ha az ember megkapja a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat, plusz további három díjat az Akadémiától, Hollywoodban minden ajtó megnyílik előtte. Edward Berger rendező, aki Remarque abszolút klasszikusát és a huszadik század egyik legfontosabb irodalmi művét, Nyugaton a helyzet változatlan című filmet vitte vászonra a Netflix számára, is mesélhetne erről. Bár a film inkább átlagos, mint kifejezetten lelkes reakciókat váltott ki, az Oscar-díj átadásán hagyott nyoma kitörölhetetlen, és a díjnyertes rendező, akinek polcán aranyszobrocskák sorakoznak, más projektek után is nézhet. És most a Deadline hírportál szerint úgy tűnik, hogy megvan a választása. Az Universal stúdió ugyanis a svájci rendezőt választotta ki, hogy folytassa századunk egyik legnagyobb akcióhősének saga-ját.

 

Jason Bourne, a Matt Damon arcával hírek szerint hét év után tér vissza a mozivásznakra, és a stúdiónak jelenleg az a fő célja, hogy a filmszériát annak idején elindító színészt visszaszerezze a fedélzetre. Damont utoljára Jeremy Renner mellett láthattuk az egyik leghíresebb szerepében, a vitatott fogadtatásban részesülő spinoff változatban, Jason Bourne című filmben, amelyben Paul Greengrass rendező is visszatért az anyaghoz. Az viszont biztos, hogy ő nem fog visszatérni a filmanyaghoz. A híres saga folytatása egyelőre Bergerhez került, de a forgatókönyv valószínűleg még el sem készült, mivel a munka csak a közelmúltban véget ért forgatókönyvírók sztrájkja után kezdődhetett. Damon esetleges visszatérése a híres ügynök szerepébe azonban a megfelelően kiválasztott és kidolgozott sztorin fog múlni.

 

Az Universal stúdió, amely szárnyai alatt tartja a Bourne világát, egyelőre tartózkodik minden kommentártól. A Deadline hírportál forrásai a stúdióból azonban kész ténynek nevezik a kém-filmszéria folytatását, hozzátéve, hogy a stúdióban nagy a lelkesedés Berger részvétele miatt. Ennél nagyobb lenne a lelkesedés, ha Matt Damon részvétele is biztos lenne, ami a hírek szerint már nem is annyira távoli. Szóval, hagyjuk magunkat meglepni. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Mire készül Paul Greengrass rendező?

Mire készül Paul Greengrass rendező?

2023.11.30

Gyakorlatilag három év telt el azóta, hogy Paul Greengrass Oscar-jelölt rendező bemutatta eddigi utolsó nagyjátékfilmjét, A kapitány küldetése című westerndrámát Tom Hanks főszereplésével. Mire… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)