vissza az összes hírhez
Netflix a Frankenstein menyasszonya című film remake-jére készül

Netflix a Frankenstein menyasszonya című film remake-jére készül

2023.08.04 Szerző Goldbeater

A Universal Pictures több, közelmúltban tett próbálkozása után, hogy újraéleszti klasszikus szörnyeket olyan filmekkel, mint A múmia, a Renfield, vagy a Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett (Sikoly VI) rendezőpáros készülő, egyelőre cím nélküli projektjével, amelyben egyes feltételezések szerint Drakula lányát Melissa Barrera fogja alakítani, most egy újabb hasonló alkotás bejelentésével érkezik. Bizarr módon azonban a hír ezúttal nem az említett stúdiótól, hanem a konkurens Netflix-től érkezik. A streaming-óriás a jelek szerint az Universal egyik legklasszikusabb horrorfilmjének, a legendás 1935-ös Frankenstein menyasszonya című film remake-jét tervezi.

 

A film címe The Bride lesz, és Maggie Gyllenhaal színésznő, írónő és rendezőnő (Fülledt utcák) fogja rendezni, akinek tavaly előtti munkája, Az elveszett lány, 2022-ben három Oscar-díj jelölést is kapott. Maggie Gyllenhaal azonban nem az egyetlen érdekes név, melyet a készülő projekttel hoznak kapcsolatba. A Production Weekly című adatportál szerint a klasszikus horrorfilm új változatában várhatóan Peter Sarsgaard színész is feltűnik majd, egy egyelőre meg nem határozott szerepben, Penélope Cruz a Frankenstein menyasszonya címszereplőjeként, és nem utolsósorban Christian Bale, Frankenstein szerepében. Az még kérdéses, hogy az Oscar-díjas színész Dr. Frankenstein karakterét vagy szörnyeteg teremtményét alakítja-e, akinek a Frankenstein nevet tévesen, de nagyon gyakran tulajdonítják.

 

Jelen pillanatban nincsenek információk, hogy a Frankenstein menyasszonya új változata milyen szellemben fog készülni, és hogy ragaszkodik-e az eredeti film történelmi korszakához (vagyis hasonló környezetben játszódik-e majd, mint Bale korábbi, Netflix-szel közösen végzett munkája, a Halványkék szemek című thriller), vagy pedig a történetet a jelenbe helyezi át, mint például a Universal fent említett legutóbbi alkotásai esetében. Mindenesetre a jelenlegi információk szerint a The Bride forgatása jövő év elején kezdődhet, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor valószínűleg valamikor 2024 és 2025 fordulóján láthatjuk a Netflix-en.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

2024.03.12

Az elmúlt hónapokban viszonylag nagy felhajtás volt a Sikoly filmszéria körül. A legutóbbi, körülbelül egy évvel ezelőtt bemutatott Sikoly VI című film rendesen hozott pénzt a mozikban, akárcsak az… (több)

Tom Cruise visszatér Warnerékhez

Tom Cruise visszatér Warnerékhez

2024.01.10

Amikor Tom Cruise még huszonegy éves srác volt, az áttörést a Kockázatos üzlet című filmben a nyughatatlan Joel Goodsen szerepe hozta meg számára. A film a híres Warner Brothers stúdiótól származott,… (több)

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

2023.12.23

A népszerű Sikoly című horrorfilm-széria közelgő hetedik része úgy omlott össze, mint egy kártyavár. Az utolsó két film (köztük az ötödik Sikoly film, amely sikeresen újjáélesztette a franchise-t,… (több)

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

2023.11.22

Nem, ez nem kettős látás! A hetedik Sikoly film szereplői valóban gyorsabban fogynak, mint ha a színésznőket maga a gyilkos Ghostface tette volna a láb alól. Alig néhány órával azután, hogy… (több)

A hetedik Sikoly-film elveszítette a fő sztárját

A hetedik Sikoly-film elveszítette a fő sztárját

2023.11.22

A bevált és üzleti szempontból sikeres horror filmszéria most nagy bajban van. A harminchárom éves Melissa Barrera színésznőt, a népszerű Sikoly című horrorsorozat utolsó két részének főszereplőjét… (több)

A Velencei Filmfesztiválon átadták a díjakat

A Velencei Filmfesztiválon átadták a díjakat

2023.09.09

Szeptember 9-én, szombaton került sor az augusztus 30-án kezdődött 80. jubileumi Velencei Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségére. Az ünnepségen többek között kihirdették a nyertes filmeket,… (több)

A Sikoly hetedik filmje rendezőt vált

A Sikoly hetedik filmje rendezőt vált

2023.08.03

A népszerű horror filmszéria alkotói csapata újra változik. Azután, hogy az eredeti, 1996 és 2011 között készült négy filmből álló filmszéria gyeplőjét, melyeket a legendás Wes Craven rendezett, 2022… (több)

A fegyvernepper visszatér

A fegyvernepper visszatér

2023.05.08

Az Oscar-díjas színész, Nicolas Cage ezekben a napokban a Renfield című akció-fantasy vígjátékban a nárcisztikus Drakula gróf szerepében szórakoztatja a mozivásznon a közönséget, de a felkelő nap… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)