vissza az összes hírhez
A Godzilla -1.0 film fekete-fehér változatot is kap

A Godzilla -1.0 film fekete-fehér változatot is kap

2023.12.21 Szerző Goldbeater

A japán filmművészet leghíresebb szörnyének új inkarnációja a Toho Company stúdiótól az idei év váratlan (szerény) kasszasikere lett. A becslések szerint „mindössze” 15 millió dolláros költségvetéssel készült Godzilla Minus One című film eddig valamivel kevesebb, mint 65 millió dollárt hozott világszerte, és a közönség és a kritikusok körében is általánosan pozitív reakciókat váltott ki, így a töretlen dicséreteknek köszönhetően a mostani mozibemutatója várhatóan december végéig még valamivel többet is hozhat. Jövő év elején pedig a filmet újra bemutatják a japán mozikban, de ezúttal fekete-fehér változatban, amely az eredeti, 1954-es Godzilla film látványvilágát idézi majd fel, amellyel minden kezdődött.

 

Maga a film rendezője, Takashi Yamazaki így nyilatkozott: „Most már be tudjuk jelenteni a Godzilla -1.0/C (Godzilla mínusz egy/mínusz szín, a szerk. megj.) című filmet, amelyen már hosszú ideje dolgozunk. Nem is arról van szó, hogy egyszerűen csak átkonvertáljuk a filmet monokróm sémára, hanem inkább a kép teljes átdolgozásáról, darabról darabra. A grafikusokkal különböző eszközökkel végeztettem el a módosításokat, mintha egy teljesen új alkotást hoznának létre. Olyan stílust akartunk elérni, amely úgy néz ki, mintha az egyes felvételeket a fekete-fehér fotózás mesterei készítették volna. Így sikerült feltárni a bőr textúráit és a táj részleteit, amelyek az eredeti változatban rejtve maradtak. Ezután egy teljesen új, félelmetes Godzillát kaptunk, amely mintha a dokumentumfilmes felvételekből pottyant volna ki. A színek eltávolításával egy teljesen új valóságérzet alakul ki.”

 

A Godzilla Minus One című film új fekete-fehér változatának előzetesét itt nézheted meg. Ez a változat a tervek szerint 2024. január 12-én érkezik a japán mozikba. Hogy később a felkelő nap országán túlra is eljut-e a mozikba, vagy esetleg a jövőben egy nemzetközi Blu-ray kiadványon is megjelenik-e, az egyelőre kérdéses, de tekintettel arra, hogy az eredeti színes változat már világszerte nagy érdeklődést váltott ki, a nemzetközi közönség körében kétségkívül lenne rá igény. A múltban olyan filmek hasonló fekete-fehér változatai, mint Frank Darabont rendező A köd című filmje, George Miller rendező Mad Max - A harag útja filmje, vagy a Guillermo Del Toro rendező által nemrégiben rendezett Rémálmok sikátora című film, mind kaptak lehetőséget fesztiváli vetítésekre és hazai adathordozókon történő megjelenésre, de ezek a változatok soha nem kerültek általános moziforgalmazásba.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Újabb Mad Max készül

Újabb Mad Max készül

2024.05.02

Alig néhány hét múlva visszatérhetünk a mozikban a látnok George Miller (Mad Max) által teremtett dinamikus világba. A Furiosa - Történet a Mad Maxből című film május 23-án érkezik a mozikba, vagyis… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek