vissza az összes hírhez
A Ghibli stúdió új filmje meghódította az amerikai mozikat

A Ghibli stúdió új filmje meghódította az amerikai mozikat

2023.12.12

A Ghibli, amely elsősorban Hayao Miyazaki animációs mester filmjei készülnek, azon kevés japán stúdió egyike, amelynek komoly hagyományai vannak külföldön is, és filmjei mindig keresettek. A fiú és a szürke gém című újdonsága iránt azonban soha nem látott érdeklődés mutatkozott. A film az első hétvégén 12,8 millió dollárt hozott az amerikai mozikban, ami Miyazaki egész pályafutása során a legtöbbet jelentette ezen a piacon. A fiú és a szürke gém volt a hétvége legnagyobb bevételt hozó filmje is.

A jelentős önéletrajzi elemeket tartalmazó fantasy-film tíz évvel a rendező előző, A Szél támad című rész után készült, amelyet annak idején utolsóként jelentettek be. Miyazaki visszavonulása azonban nem tartott sokáig, és bár most is azt állította kezdetben, hogy A fiú és a szürke gém film után valóban visszavonul, nemsokára kijelentette, hogy valószínűleg folytatja az alkotói munkáját. Kiváló kritikáknak és rekordbevételeknek köszönhetően nyilvánvaló, hogy könnyen megtalálja a közönséget.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)