vissza az összes hírhez
Warnerék ismét törlik egy kész filmet

Warnerék ismét törlik egy kész filmet

2023.11.11 Szerző Goldbeater

Egy év és néhány hónap telt el azóta, hogy bejárta a világot a hír, miszerint a Warner Bros. stúdió lemondta a DC univerzum már leforgatott és szinte kész, a várva várt Batgirl című képregényfilmjét, amelynek költségvetését kb. 90 millió dollárra becsülték. Azonban nem ez az akciófilm volt az egyetlen törölt projekt 2022 augusztusában, csatlakozott hozzá a kevésbé reklámozott, 40 millió dolláros költségvetésű animációs Scoob! Holiday Haunt című film. Mindkét alkotást az HBO Max streaming-szolgáltatásán tervezték megjelentetni, de a stúdió vezetői végül pénzügyi okokból (és a beszámolók szerint gyenge tesztvetítések után) úgy döntöttek, hogy inkább egyáltalán nem adják ki, és inkább az adóleírás általi pénzügyi lehetőségére támaszkodnak, amit ez a vitatott döntés hozhat számukra.

 

Most a The Hollywood Reporter hírportál olyan információkkal állt elő, amelyek szerint a Warner. Bros. stúdió egy másik, már elkészült filmet is lefagyasztotta. Ez a Coyote vs. Acme című akcióvígjáték, amely 72 millió dolláros költségvetéssel készült, azzal a szándékkal, hogy az HBO Max csatornán lesz bemutatva, és amelyben a főszerepet a népszerű színész, John Cena (Pacemaker - Békeharcos, Halálos iramban 10) alakította. A James Gunn (A galaxis őrzői vol. 3.) által felügyelt filmet Új-Mexikóban forgatták, és a tervek szerint a közelmúltban bemutatott Space Jam - Új kezdet című filmhez hasonlóan valódi színészek élőszereplős jeleneteit kombinálták volna a klasszikus Warner-rajzfilmekből származó számítógépes animált karakterekkel, Prérifarkassal és a Kengyelfutó gyalogkakkukkal. Most ez a munka a stúdió számára valószínűleg ismét csak adóleírási célokat fogja szolgálni.

 

A Warner Bros. szóvivője így kommentálta a Motion Picture Group. döntését: „A Warner Bros. Pictures Animation stúdió júniusi újraindításával a vállalat megváltoztatta globális stratégiáját úgy, hogy a mozifilmek bemutatására koncentrál. Ezzel kapcsolatban hoztuk meg azt a nehéz döntést, hogy nem folytatjuk a Coyote vs. Acme című film munkálatait. Hatalmas tiszteletet érzünk a film alkotói, a szereplők és a stáb iránt, és hálásak vagyunk a filmen végzett munkájukért.” A film rendezője, Dave Green csütörtöki nyilatkozatában hozzátette: „Nagyon büszke vagyok az alkotásunkra, és több mint lesújtó a WB döntése. De Prérifarkas szellemében az ellenállást és a kitartást választom”.

 

Belső források szerint a helyzet azért legalább egy kicsit elfogadhatóbb az alkotók számára, mert a stúdió legalább a már elkészült Coyote vs. Acme projekt törléséről szóló döntésről értesítette őket valamivel az információ nyilvánosságra hozatala előtt, ami nem így történt a Batgirl és a Scoob!: Holiday Haunt filmek törlése esetén. Úgy tűnik azonban, hogy Warneréknél ez az ellentmondásos stratégia kezd egy kicsit megszokottá válni. A kérdés tehát az, hogy a jövőben más készülő projektekkel is előfordul-e hasonló helyzet.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

2023.12.17

Már néhány nap múlva világszerte a mozikba kerül a Warner Bros. stúdió legújabb filmje, a 2018-as milliárdos sikert hozó Aquaman képregényfilm folytatása, az Aquaman és az Elveszett Királyság címmel.… (több)

Nicholas Hoult lesz a következő Lex Luthor

Nicholas Hoult lesz a következő Lex Luthor

2023.11.21

Ha nem megy Batmannel, Nicholas Hoult színésznek (Mad Max - A harag útja, A menü) meg kellett elégednie Lex Luthorral. Valójában a brit színész volt az egyik favorit Reeves denevér-szuperhősének… (több)

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

2023.10.10

James Gunn, a filmes DC-univerzum új irányítójától érkező, hónapokig tartó ködösítés és ellentmondások után a Variety hírportál most végre megerősítheti, hogy a fő színészsztárok, Gal Gadot, Jason… (több)

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év… (több)

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

2023.08.20

Warnerék ugyan az év végéig veregethetik vállukat, hogy mennyire kifizetődő lett a Greta Gerwig által rendezett és Margot Robbie főszereplésével készült Barbie film, de a rózsaszín megasikertől… (több)

Mégsem lesz harmadik Wonder Woman?

Mégsem lesz harmadik Wonder Woman?

2023.08.11

Gal Gadot színésznő (Wonder Woman, Halálos iramban: Ötödik sebesség) az elmúlt napokban bejárta az internetet, ami főként annak köszönhető, hogy új thriller-kémfilmje, a Heart of Stone hétvégén… (több)

James Gunn pontosítja a DC újraindítását

James Gunn pontosítja a DC újraindítását

2023.07.15

Még a Flash premierje előtt James Gunn rendező és a DC Studios új főnöke bejelentette, hogy a stúdió összes képregényes alkotása, kezdve a Superman: Legacy című filmjével, hatalmas és egyetlen… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)