vissza az összes hírhez
Az Oppenheimer film rendkívüli rekordot állított fel

Az Oppenheimer film rendkívüli rekordot állított fel

2023.08.18 Szerző dO_od

Talán nem is kell leírni, de ha még esetleg nem nézte meg a moziban Christopher Nolan (Eredet) legújabb, Oppenheimer című filmjét, mindenképpen nézze meg! Tegnap már késő volt. Pedig a film, amely világszerte elkápráztatta a kritikusokat és a közönséget, és valószínűleg a népszerű filmalkotó eddigi legnagyobb Oscar-díj esélyese, nyilván nem szorul további ajánlásra, sem reklámra, mivel a mozikban eddig is szép összeget keresett.

 

A Barbenheimer jelenség második fele azonban a premierje óta eltelt hetek egyikében sem került a box office lista elejére – amit pont a Barbie filmnek köszönhet. Szerencsére azonban Nolan alkotása a rózsaszínű szatíra árnyékában minden konkurencia ellenére is hatalmas dollármennyiséget termel a mozikban, és most egy rendkívüli rekordot is sikerült elérnie. Az Oppenheimer ugyanis a legtöbb bevételt hozó film lett, amely még soha nem volt az amerikai box office sikerlista élén. A film jelenleg világszerte elérte a 657 millió dolláros bevételt, ebből 272 millió dollárt csak az Egyesült Államokban. Azzal a kitartással, amit eddig mutatott, könnyen átlépheti a 900 milliós határt világszerte, és egyben a minden idők második legnagyobb bevételt hozó, R-besorolású filmje lehet – rögtön a Joker című film (1,07 milliárd) után.

 

Mindenesetre az atombomba építőjének életéről szóló film most megelőzte a 7 éves Énekelj! című slágert, amely 634 milliót hozott világszerte, ebből 270 milliót Amerikában. De a csillagokhoz és az amerikai box office első helyére vezető útja mindig valami miatt lelassult. Először a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című film volt az ellenfele, majd az után, hogy a többi filmmel ellentétben a bevételei nem estek olyan gyorsan, a változatosság kedvéért A számolás joga című szolid matematikai slágerbe ütközött. 

 

Mindenesetre ahhoz, hogy az Oppenheimer a legnagyobb bevételt hozó film címét úgy szerezze, hogy világszerte nem helyezkedik el a box office sikerlista első helyén, meg kellene törnie a 902 millió dolláros határt, ugyanis ennyi bevételt hozott a The Battle at Lake Changjin című kínai háborús film, amelyet Kínán kívül csak korlátozottan forgalmazták a világ más részein. Nolan rendezőnek van még egy filmje a top tízben, mégpedig a Csillagok között című alkotása, amely a Hős6os című animációs filmmel vívott szoros csatát ugyan elveszítette, és ezért nem végzett az első helyen, de később az összbevételben mégis megelőzte azt.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)