vissza az összes hírhez
Az animált Pókember hódít a mozikban

Az animált Pókember hódít a mozikban

2023.06.04 Szerző dO_od

120 millió dollár a hazai mozikban, további 88 millió dollár máshol, ami világszerte összesen 208 millió dolláros csodás bevételt jelent, így az animációs Pókember – A pókverzumon át című film az év egyik legnagyobb kasszasikere lehet. A film készítői, köztük Phil Lord és Christopher Miller (A LEGO-kaland, 21 Jump Street – A kopasz osztag) producerek bizonyára nagyon boldogok, és a lelkes kritikusok véleményével, illetve a közönség nagyszerű fogadtatásával együtt ez azt is jelenti, hogy az egyedülálló póktrilógia készülő harmadik és egyben utolsó része jövőre elérheti a milliárdos határt. 

 

De ne menjünk nagyon a dolgok elé, a 208 milliós nyitóhétvége már most rekordnak számít a Sony stúdió számára. A stúdió egyetlen más animációs filmje sem tudott eddig jobb nyitóhétvégi számokat felmutatni. A bevétel többszöröse a később Oscar-díjjal is jutalmazott első filmnek, amely öt évvel ezelőtt 35 milliós nyitást produkált az amerikai mozikban. A nagyszerű teljesítményhez Kína is hozzájárult, ahol a film szép 17,3 milliót hozott. Amerikában a filmnek sikerült megelőznie A galaxis őrzői vol. 3. című filmet is, ami önmagában is tiszteletre méltó.

 

Azonban előfordult néhány probléma is. Egyes nézők a hanggal kapcsolatos gondokról számoltak be, állítólag egyes mozikban a film túl halk volt, különösen a párbeszédek alatt. Ez az egyes mozik beállításaival függ össze, illetve azzal, hogy a film a szokásos filmektől eltérően kezeli a hang és a zene keverését. A film készítői ezért már megkérték a mozik dolgozóit, hogy kicsit tekerjék fel a hangerőt. Minden esetre a Pókembernek a következő hetekben gyorsan érkezik konkurenciája a mozikban, ezért Miles és társaira küzdelem vár azért, hogy a lehető legalacsonyabban tartsák az esést, és minél tovább a kasszasikerlista élén maradjanak, mert várható, hogy elsőként a Flash: A Villám című képregényfilm ki fogja onnan szorítani. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ryan Gosling hamarosan űrbe mehet

Ryan Gosling hamarosan űrbe mehet

2024.04.20

Egy újabb film vár ránk, amit sokan az év egyik legjobban várt filmjeként emlegetik. Legalábbis papírforma szerint. Az Amazon stúdió ugyanis előre tolja a Project Hail Mary című filmjét, amelyet… (több)

Nicolas Cage mint noir Pókember?

Nicolas Cage mint noir Pókember?

2024.02.18

Nicolas Cage sztárszínész nemrég az Álmaid hőse című vígjátékban tündökölt, és egyben azt is elárulta, hogy az elismeréseket kiváltó alakítás után azt tervezi, hogy szögre akasztja filmes karrierjét,… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

2023.12.17

Már néhány nap múlva világszerte a mozikba kerül a Warner Bros. stúdió legújabb filmje, a 2018-as milliárdos sikert hozó Aquaman képregényfilm folytatása, az Aquaman és az Elveszett Királyság címmel.… (több)

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

2023.08.30

A hosszú játékidők szezonja semmiképp sem ért véget, és hamarosan az Oppenheimer című háromórás kolosszus után újabb hosszú drámák várnak ránk – Scorsese Megfojtott virágok című filmje (206 perc) és… (több)

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

A képregényes Kék Bogár film tragikusan indul

2023.08.20

Warnerék ugyan az év végéig veregethetik vállukat, hogy mennyire kifizetődő lett a Greta Gerwig által rendezett és Margot Robbie főszereplésével készült Barbie film, de a rózsaszín megasikertől… (több)

A Marvel VFX dolgozói szakszervezetet alapítanak

A Marvel VFX dolgozói szakszervezetet alapítanak

2023.08.09

Közelmúltban írtunk itt a Pókember – A pókverzumon át című filmen dolgozók őrült munkakörülményeiről, eközben minden második Marvel-film premierje után arról beszélnek, hogy a VFX-területen dolgozók… (több)

Új részletek Affleck szóló Batman-filmjéről

Új részletek Affleck szóló Batman-filmjéről

2023.08.06

A filmipar világából mostanában kicsit lassabban érkeznek a hírek, aminek fő oka a két szakszervezet sztrájkja. A kialakult helyzet azonban más sztoriknak is helyet ad, a következő pedig Ben Affleck … (több)

Pókember, Kraven és más filmek is csúsznak

Pókember, Kraven és más filmek is csúsznak

2023.07.29

Két hét telt el a színészsztrájk kezdetétől, és ahelyett, hogy bármilyen pozitív hír vagy jelzés érkezne arról, hogy a stúdió képviselői le akarnak ülni a szakszervezettel, és megállapodni a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

tegnap

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)