vissza az összes hírhez
A Blumhouse megerősíti a következő Ideglelés és az Öt éjjel Freddy pizzázójában 2 filmeket

A Blumhouse megerősíti a következő Ideglelés és az Öt éjjel Freddy pizzázójában 2 filmeket

2024.04.11 Szerző Goldbeater

A napfényes Las Vegasban, Nevadában ezekben a napokban zajlik a CinemaCon, a világ minden tájáról érkező mozitulajdonosok legnagyobb és legfontosabb találkozója, amely egyben a filmvilág különböző új és közelgő projektjeinek bemutatója. Az eseményhez a sok készülő film előzetesének bemutatója is kapcsolódik, és többek között az újonnan jóváhagyott produkciók bejelentése is. Jason Blum producer idén a konferencián nem volt szűkszavú, a Blumhouse Productions nevű cége (Parajelenségek, M3GAN) például amellett, hogy bemutatta a Szádra ne vedd című film amerikai remake-jének előzetesét, és a jelenlévőknek megmutatta a hamarosan megjelenő Wolf Man című vérfarkasos horrorfilm első felvételeit, bejelentette a jól ismert filmszériák két új horrorfilmjét is.

 

Az első az Ideglelés negyedszázados found footage-márkájához való visszatérés. A Blumhouse társaság ugyanis a Lionsgate stúdióval együttműködve azután, hogy legutóbb a 1999-es, nagysikerű alacsony költségvetésű alkotás folytatásával próbálkozott, ami a 2016-es Adam Wingard (Godzilla x Kong: Az Új Birodalom) Ideglelés 3. című film volt, most már hivatalosan is megerősítve újabb filmet készít elő ebből a rémisztő világból. Ugyanakkor feltehetően ez lesz az első film a tervezett projektsorozatból, amelyben a Blumhouse egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően a Lionsgate stúdió könyvtárából származó klasszikus alkotások új változatain fog dolgozni. Hamarosan tehát további hírek várhatók a hasonló folytatásokról. Jason Blum az új Ideglelés film producere lesz, Roy Lee (Boy Kills Word, Barbár) mellett, aki a 2016-os film mögött állt.

 

A bejelentéshez csatlakozott Adam Fogelson is, a Lionsgate Motion Picture Group elnöke is, aki méltatta Jason Blum producerrel való korábbi együttműködését (olyan filmek kapcsán, mint Az ajándék és A bűn éjszakája), és izgatottságát fejezte ki, hogy most a nézők új generációjának mutathatja be az Ideglelés világát. Blum pedig így nyilatkozott: „Nagyon hálás vagyok Adamnek és a Lionsgate egész csapatának, amiért megengedték, hogy a homokozójukban játszhassunk. Nagy tisztelője vagyok az Ideglelés filmnek, amely bemutatta a found footage horror ötletét a mainstream közönségnek, és igazi kultikus jelenséggé vált. Nem hiszem, hogy ma létezne a Parajelenségek film, ha előtte nem lenne az Ideglelés film, úgyhogy ezt az egészet egy igazán különleges lehetőségként kezelem, és kíváncsian várom, hogy hova vezet.”

 

A második hír már nem annyira meglepő. Az Öt éjjel Freddy pizzázójában című horrorsiker folytatása, a jól ismert játékmárka FNaF című adaptációja zöld utat kapott a Blumhouse és a Universal Pictures részéről. A tavalyi film, amelyet Emma Tammi (A sötétség titkai) rendezte, a szélesebb közönség igen vegyes reakciói ellenére különösen a játékrajongók tetszését nyerte el, és annak ellenére, hogy egyszerre jelent meg a mozikban és ugyanazon a napon online a Peacock streaming szolgáltatáson is, szerény 20 millió dolláros költségvetés mellett világszerte elképesztő, közel 298 millió dolláros bevételt hozott. Ezek a rendkívül kielégítő bevételek a filmet a Blumhouse cég történetének eddigi legnagyobb bevételt hozó projektjévé tették. Ezért a napnál is világosabb volt, hogy jön a folytatás, és nagy valószínűséggel itt nem is lesz vége. Jelenleg még nem tudni, hogy ki rendezi majd a második részt, de Jason Blum bejelentése szerint az Öt éjjel Freddy pizzázójában 2. részét 2025 őszén láthatjuk.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Az ördögűző film folytatása bajban van

Az ördögűző film folytatása bajban van

2024.01.12

A hollywoodi Universal Pictures és a Blumhouse Productions stúdiók nagy terveket dédelgetnek az Ördögűző filmszéria nemrég történt újjáélesztésével, amely A hívő alcímet kapta. Az NBCUniversal… (több)

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

2023.11.02

Ahogy idén az ausztrál Beszélj hozzám! című film, az amerikai Gonosz halott - Az ébredés című film, vagy a jelenleg a mozikban és a streaming csatornákon is futó, legújabb Öt éjjel Freddy… (több)

Új Spawn 2025-ben

Új Spawn 2025-ben

2023.10.02

Spawn, a minden idők egyik legismertebb képregényszereplő Todd McFarlane szerzőtől meglepő módon eddig csak egyetlen élőszereplős adaptációt kapott, Michael Jai White főszereplésével 1997-ben, és egy… (több)

Taylor Swift a mozikban

Taylor Swift a mozikban

2023.09.01

...és hatalmas lesz! Ha még nem láttad Taylor Swift énekesnő, aki világhírű szupersztár is, idei óriási turnéját, akkor jó híreink vannak számodra. Azon kívül, hogy Eras Tour még csak a felénél tart,… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

tegnap

Kevés projekt körül volt akkora felhajtás az elmúlt hónapokban, mint Boyle következő apokaliptikus víziója körül. A 28 nappal később és a 28 héttel később című filmek folytatásáról, amelyekben Nagy… (több)

Az Országúti diszkó folytatást kap

Az Országúti diszkó folytatást kap

2024.05.16

A Doug Liman rendezte Országúti diszkó (Road House) című, akcióval teli verekedős filmet alig két hónapja mutatták be a Prime Video csatornán, és a mai napig közel nyolcvanmillióan látták a… (több)

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

2024.05.15

A Barbarella 1968-as kultikus film új változatának forgatása gyakorlatilag két évtizede téma, de eddig még soha nem sikerült elindítani az új történetet a hiányos öltözetű hősnőről és a 41. században… (több)