vissza az összes hírhez
A Jégvarázs negyedszerre is

A Jégvarázs negyedszerre is

2023.11.17 Szerző Jokolo

A Disney stúdió régóta a biztosra megy. Mivel minden idők legnagyobb bevételt hozó, Marvel szuperhősökből álló filmes sagája nagy bajban van, amit a Marvelek című film hatalmas pénzügyi bukása is mélyítette, most tuti dolgokra kell támaszkodni. Az egyik ilyen tuti pont a Jégvarázs című filmszéria, amelynek mindkét része tarolt a mozikban, Anna és Elsa második kalandja pedig még mindig minden idők legnagyobb bevételt hozó animációs filmje. Bob Iger, a Disney hajójának kormányosa idén februárban jelentette be, hogy a Jégvarázs harmadik része biztosan érkezik valamikor a jövőben. A részvényeseket és a közönséget azonban valószínűleg még jobban meg kell nyugtatni, ezért Iger a Variety hírportálnak adott újabb interjúban a Jégvarázs-saga jövőjéről is beszélt.

 

A harmadik rész megerősítve lett, és már dolgoznak is rajta, de Iger azt is elmondta, hogy két történet is születőben van, ezért egy negyedik részben is visszatérünk Arendelle kastélyba. A Disney vezérigazgatója nem akart több részletet elárulni a történetről, de azt megerősítette, hogy a Jégvarázs világa az egyik legfontosabb franchise a stúdió számára, és a jövőben mindenképpen szeretnének még jobban támaszkodni rá. Mindez azonban Jennifer Lee rendezői közreműködése nélkül, aki ezt a pénz- és merchandising-gépezetet létrehozta. Ő írta és rendezte az első két filmet, és a következő epizódoknál már csak íróként vesz részt, a rendezést pedig valaki más veszi át. 

 

A következő folytatásnak még nincs hivatalos premierdátuma, de az első két epizód között a stúdió hat év szünetet tartott. Reálisnak a 2025. év tűnik, mert a stúdiónak más dolga is van. Néhány nap múlva érkezik a mozikba egy másik film Jennifer Lee tollából, a varázslatokkal teli Kívánság című film, sőt Iger néhány hónappal ezelőtt megerősítette, hogy a Toy Story - Játékháború és a Zootropolis - Állati nagy balhé filmek folytatása is esedékes. Elzának tehát valószínűleg még várnia kell egy kicsit, de abban biztosak lehetünk, hogy a következő két filmnek köszönhetően még egy ideig láthatjuk majd őt az iskolatáskákon.

Kapcsolódó hírek

A Marvel bajban van

A Marvel bajban van

2023.11.02

A Disney égisze alatt működő Marvel Studios néhány éve még szó szerint Midász keze volt, és amihez hozzáértek, az hatalmas közönségsikert és több százmillió dolláros mozibevételt hozott. Az elmúlt… (több)

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

2023.08.30

A hosszú játékidők szezonja semmiképp sem ért véget, és hamarosan az Oppenheimer című háromórás kolosszus után újabb hosszú drámák várnak ránk – Scorsese Megfojtott virágok című filmje (206 perc) és… (több)

A Barbie-film milliárdos lett

A Barbie-film milliárdos lett

2023.08.07

Bár Margot Robbie, azt ígérte a Warner Bros. stúdiónak, amikor a projekt finanszírozását kérte, hogy Barbie film bevételei egy milliárdot is elérhetik, maga sem hitt ebben. De igaza volt. Az ikonikus… (több)

A második Dűne-film uralja majd az IMAX-mozikat

A második Dűne-film uralja majd az IMAX-mozikat

2023.07.30

A hetedik Mission: Impossible-film alig több mint egy hétig volt az IMAX mozikban, amikor kiszorította Christopher Nolan és Oppenheimer című filmje. A népszerű rendező atom-opusza most legalább három… (több)

A Titkos invázió csak lassan indul

A Titkos invázió csak lassan indul

2023.06.30

Múlt héten mutatták be a Disney+ streaming szolgáltatáson a Titkos invázió című új Marvel-sorozatot. Ebben a visszatérő Nick Fury, Samuel L. Jackson arcával próbál szembeszállni a Földön élő Skrullok… (több)

Disney és Flash megbotlott a mozikban

Disney és Flash megbotlott a mozikban

2023.06.19

A Flash: A Villám című film hektikus forgatásáról akár külön könyvet is lehetne írni, de a képregényes blockbuster múlt héten végre a mozikba került, és az ígéretes kilátásoknak köszönhetően egyes… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Emily Blunt mint az első valódi női nyomozó

Emily Blunt mint az első valódi női nyomozó

2023.10.19

Jaume Collet-Serra rendező (A zátony, Black Adam) most megismétli többszöri együttműködését a Dwayne Johnson, Seven Bucks produkciós cégével, és MGM számára Kate Warne című filmet fogja rendezni.… (több)

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

2023.10.10

James Gunn, a filmes DC-univerzum új irányítójától érkező, hónapokig tartó ködösítés és ellentmondások után a Variety hírportál most végre megerősítheti, hogy a fő színészsztárok, Gal Gadot, Jason… (több)

Legfrissebb hírek

Az Alien sorozat erősítést toboroz

Az Alien sorozat erősítést toboroz

tegnap

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alien-univerzumban játszódó Alien: Romulus című nagy játékfilm elkészült, és jövő nyáron várható, Fede Alvarez rendező és író pedig azzal dicsekedett, hogy a filmet maga… (több)

Lesz Barbie-nak folytatása?

Lesz Barbie-nak folytatása?

2023.11.26

A Barbie az év legsikeresebb filmje. Több mint egymilliárd 440 milliós bevételével egyértelműen az év legnagyobb bevételt hozó filmje, ami lenyűgöző, ha figyelembe vesszük, hogy egy eredeti… (több)