vissza az összes hírhez
A hetedik Mission: Impossible film aggasztja Joe Biden-t

A hetedik Mission: Impossible film aggasztja Joe Biden-t

2023.11.02 Szerző Goldbeater

A népszerű akciós filmszéria hetedik része, a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész, Christopher McQuarrie rendezésében idén a nézőktől és a kritikusoktól általánosan pozitív reakciókat kapott az őszinte akció és a minőségi szórakozás adagjáért, amikor azonban július első felében a mozikba került, messze elmaradt a stúdió nagy üzleti várakozásaitól, és a film mozilátogatottságát napokon belül szó szerint lenyomta az a kulturális esemény, amelyet a Barbie és Oppenheimer filmek egyazon napon történő bemutatása jelentett a gyorsan terjedő „Barbenheimer” megnevezés alatt.

 

A színész és producer Tom Cruise közel háromszázmillió dolláros költségvetésű bloskbustere (marketing kiadások nélkül) így az idei év egyik legnagyobb bevételi csalódásai közé sorolható, világszerte mindössze 567 milliós bevétellel, aminek következtében egyes találgatások szerint akár címváltoztatás is lehet a készülő nyolcadik résznél, amelyet ráadásul nemrég majdnem egy évvel elhalasztották, mivel a forgatás a jelenleg is zajló színészsztrájk miatt félbeszakadt.

 

A pénzügyi visszaesés azonban úgy tűnik nem törli el a film jelentőségét és társadalmi hatását. A legújabb információk szerint az Ethan Hunt ügynök kémkalandját, aki ezúttal az egész világ sorsát fenyegető, Entity nevű lázadó mesterséges intelligencia ellen harcol, maga Joe Biden amerikai elnök is megtekintette. Mi több, a Fehér Ház vezetőjét annyira meglepték és megzavarták a filmben ábrázolt események, hogy rögtön hétfőn egy végrehajtási rendeletet is aláírt, amely új szabályokat és biztonsági intézkedéseket hoz a mesterséges intelligencia használatára vonatkozóan.

 

Bruce Reed, a Fehér Ház kabinetfőnök-helyettese, aki Bidennel együtt nézte meg a filmet, elmondta, hogy a Fehér Ház vezetőjét egyszerre lenyűgözte és elborzasztotta az a sajátos mód, ahogyan a mesterséges intelligencia képes utánozni az emberi hangot és konkrét emberek megjelenését a digitális világban. Hozzátette: „Mintha az elnök nem aggódna már így is eléggé amiatt, hogy mi minden romolhat el a mesterséges intelligenciával, ez a film még sokkal több olyan dolgot mutatott neki, ami miatt aggódnia kell”. A most aláírt, mesterséges intelligenciára vonatkozó végrehajtási rendelet várhatóan a következő 90 és 365 nap között lép életbe.

 

Nagy kár, hogy ilyen nagy horderejű „reklámot” nem kapott a film akkor, amikor mozikba került, de remélhetőleg most már legalább a hazai piacon lesz az üzleti szempontból sikeres. A hetedik Mission: Impossible film ebben a hónapban jelenik meg például a fizikai adathordozókon a legtöbb országban.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Jön a harmadik Top Gun

Jön a harmadik Top Gun

2024.01.12

A Top Gun: Maverick című film, amely másfél évvel ezelőtt nagy erővel vette célba a mozikat, a megasztár Tom Cruise legsikeresebb filmje, és világszerte 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott. Így… (több)

Tom Cruise visszatér Warnerékhez

Tom Cruise visszatér Warnerékhez

2024.01.10

Amikor Tom Cruise még huszonegy éves srác volt, az áttörést a Kockázatos üzlet című filmben a nyughatatlan Joel Goodsen szerepe hozta meg számára. A film a híres Warner Brothers stúdiótól származott,… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)