vissza az összes hírhez
Scorsese valószínűleg nem egyedül készíti el következő filmjét

Scorsese valószínűleg nem egyedül készíti el következő filmjét

2023.10.22 Szerző dO_od

Jövő hónapban lesz 81 éves a legendás rendező Martin Scorsese (Nagymenők – Harminc év a maffia kötelékében, Viharsziget). A profi és józan ítélőképességű filmrendező mindenesetre nagyon is tisztában van a korával, ahogy azt a közelmúltban adott interjúiban is rendszeresen bizonyítja. Ezekben azt mondja, hogy legfeljebb egy-két filmje van még hátra, mielőtt végleg visszavonul. Most azonban még ennél is tovább ment, és arra utalt, hogy a következő filmjét, ami a The Wager című regény adaptációja lesz Apple számára, talán nem egyedül fogja elkészíteni.

 

David Grann író azonos című könyve a HMS Wager hajó legénységének történetét meséli el, amely 1741-ben fellázadt, és a hajó néhány túlélővel hajótörést szenvedett egy dél-amerikai szigeten. Azokat, akik túlélték, később hősként ünneplik hihetetlen történetük miatt. Hat hónappal később azonban néhány másik túlélő is megjelenik egy másik partszakaszon, sokkal nyomorúságosabb állapotban, és feltárja a fent említett hajó matrózai között történt valódi eseményeket. Elmondottak következményeivel később egy brit hadbíróság foglalkozik.

 

Scorsese most azt tervezi, hogy a Megfojtott virágok című filmjének promóciója után egy kis szünetet tart, mielőtt nekilátna a forgatókönyv felülvizsgálatának, bár az IndieWire hírportálnak adott friss interjújában elárulta, hogy a vízen való forgatás nehézségei miatt fontolgatja egy második rendező felkérését is a filmhez. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a mai technológia lehetővé teszi, hogy sok mindent elkerülhető legyen, ezért talán képes lesz saját maga is megcsinálni. Egyelőre semmi sincs kőbe vésve.

 

Mindenesetre arra a kérdésre, hogy udvari színésze, Leonardo DiCaprio (A Wall Street farkasa) milyen szerepet fog alakítani, az elismert filmrendező azt mondta, hogy még nem tudja, de sok nagyszerű karakter van a történetben, így biztosan közösen választanak majd valami megfelelőt.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

2024.04.19

A legendás amerikai rendező, Martin Scorsese (Nagymenők – Harminc év a maffia kötelékében, Casino) tavaly a Megfojtott virágok című filmmel elérte a sikert, és most ismét keresi a lehetőséget, hogy… (több)

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)