vissza az összes hírhez
A Disney+ elkezdi megakadályozni a fiókmegosztást

A Disney+ elkezdi megakadályozni a fiókmegosztást

2023.09.29 Szerző dO_od

Ha azt hitted, hogy a Netflix lesz az egyetlen streaming-szolgáltató, amely megakadályozza a felhasználói fiókok megosztását, akkor most csalódást fogunk okozni. Ugyanis a Disney+ csatorna a következő, aki fellép ez ellen a gyakorlat ellen, és november elején tervezi elkezdeni tesztelni a jelszómegosztás elleni módszerét. Az új szabályokat először Kanadában vezetik be, majd a következő hónapokban a világ többi részére is kiterjednek.

 

A kanadai ügyfeleknek küldött e-mailben az alábbi áll: „Abban az esetben, ha az előfizetésének feltételei azt nem tartalmazzák, tilos előfizetői fiókját a háztartásán kívül más felhasználókkal megosztani. Ha kiderül, hogy ezeket a feltételeket megsértette, a társaság fenntartja azon jogát, hogy korlátozza vagy megszüntesse a fiókjához való hozzáférést, vagy a jelen megállapodásban foglaltak szerint más intézkedéseket tegyen.”

 

Ez a sokak számára rossz hír tehát alig néhány nappal azelőtt érkezik, hogy a Disney+ ismét megemeli a streaming szolgáltatásának árát az amerikai piacon, ideértve a Hulu szolgáltató csomagjait is. A Netflix egyébként nemrég jelentette be, hogy a jelszómegosztás elleni harca sikeres volt, mert növelte a nyereséget. Bob Iger, a Disney főnöke pedig nemrég azt mondta, hogy hasonló eredményt remél.

 

A Disney+ az elmúlt negyedévben majdnem 12 millió előfizetőt veszített, de leginkább Indiából, amikor a cég elvesztette a krikett közvetítési jogait. A cég azt is tervezi, hogy elkezdi visszafogni az új tartalmak gyártását, és a következő években akár 3 milliárd dollárral kevesebbet fog költeni.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Vízió saját sorozatban tér vissza

Vízió saját sorozatban tér vissza

2024.05.25

Az elmúlt években a Marvel képregénystúdió kicsit elszállt az új projektek bejelentésével. Egy olyan csúcs időszak után, amikor a mozitermek zsúfolásig tele voltak a lelkes nézők áradatával, akiknek… (több)

A Disney vezetői kicsinyes egoisták

A Disney vezetői kicsinyes egoisták

2023.09.12

A legnagyobb hollywoodi stúdiók, például a Disney vezérigazgatói általában komoly, nagyon intelligens emberek státuszát élvezik, akiket az üzleti logika vezérel. A CNBC televízió új riportja azonban… (több)

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

A befektetők beperlik a Disney vezetőségét

2023.09.05

Éppen a múlt héten írtunk arról, hogy bár a Netflix jelszómegosztás elleni lépései viszonylag jól működnek, a streaming szolgáltatások piaca nagyon bizonytalan szakaszban van. Most többek között Bob… (több)

Változások a Marvel naptárában

Változások a Marvel naptárában

2023.09.04

Sztrájk ide vagy oda, Bob Iger, a Disney stúdió főnöke már egy ideje azt állítja, hogy a cég jelentősen csökkenteni kívánja a Disney+ csatorna streaming szolgáltatására érkező tartalmakat, főként… (több)

Marvel leteszteli a binge-watching folyamatot

Marvel leteszteli a binge-watching folyamatot

2023.05.17

Bár a Marvel és a Disney stúdiófőnökei, Kevin Feige és Bob Iger megnyugtatták a közvéleményt, hogy a Disney+ csatornán egy kicsit vissza kívánják fogni a sorozatos tartalmakat, főleg a képregények… (több)

A Disney+ gondban van?

A Disney+ gondban van?

2023.05.15

Viszonylag nemrég még arról folytak viták, hogy a Netflix miért veszít relatív nagy számban előfizetőket, és mikor fogja a Disney+ csatorna megelőzni a felhasználói bázis méretét tekintve. Hollywood… (több)

A Disney élőszereplős Vaiana filmet tervez

A Disney élőszereplős Vaiana filmet tervez

2023.04.03

Dwayne Johnson (Különösen veszélyes bűnözők, Black Adam) színésznek a projekteket illetően az utóbbi időben nem volt szerencsés keze, mégis még mindig nagy sztárnak számít Hollywoodban, hiszen… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

2024.05.23

A Jurassic Park és Jurassic World filmek világában játszódó következő film előkészületei már javában zajlanak, és ezekben a napokban még mindig tart az őrületes színészválogatás, hogy vadonatúj… (több)

Legfrissebb hírek

Érkezik a Sárkányok háza harmadik évada

Érkezik a Sárkányok háza harmadik évada

2024.06.18

Vannak hírek, melyek nem meglepőek, de annál több örömet okoznak. A forró intrikákkal és még forróbb csatákkal teletűzdelt Sárkányok háza sorozat hatalmas siker - az első évad próbarésze máig a… (több)

Meghalt Anouk Aimée színésznő

Meghalt Anouk Aimée színésznő

2024.06.18

Az egész filmvilág számára szomorú hír érkezett. Kedden párizsi otthonában elhunyt a francia filmművészet egyik ikonja, Anouk Aimée színésznő. Méltóságos kilencvenkét éves korban. A hírt a színésznő… (több)

Az időzóna megváltozott