vissza az összes hírhez
Lesz egy harmadik Dűne film is?

Lesz egy harmadik Dűne film is?

2023.07.11 Szerző dO_od

Az elmúlt órákban érdekes, azonban meg nem erősített információk jelentek meg az interneten, miszerint a Warner Bros. stúdió állítólag új szerződést kötött Timothée Chalamet színésszel, és ezzel elkötelezte őt egy harmadik Dűne filmre. Bár ez még messze van a harmadik film hivatalos megerősítésétől, biztosan nem ez az első eset, mert más filmekkel kapcsolatban is felbukkantak ilyen hírek. Elvégre maga Denis Villeneuve rendező is arról beszélt nem is olyan régen, hogy Paul Atreides történetét két filmnél hosszabb idő alatt szeretné elmesélni. A film forgatókönyvírója, Jon Spaihts is hasonlóan nyilatkozott. 

 

"Van néhány nagyon érdekes irány és út, amit a jövőbeli folytatások követhetnek, ami azt sugallja, hogy még nem végeztünk ezzel a világgal. Másrészt a második filmünk lezárja a könyv cselekményét, és mint ilyen, nagyon kielégítő, egyértelmű befejezéssel rendelkezik" - mondta Spaihts tavaly a The Playlist hírportálnak adott interjújában. Fontos megjegyezni, hogy maga a könyv is tartalmaz néhány érdekes utalást arra, hogy mi történhet és mi fog történni ezután, és maga a szerző, Frank Herbert később több folytatást is írt, ezért van miből meríteni. 

 

Ráadásul a Warner Bros. társaság nyilván nem zárkózna el egy folytatástól, és a második film mellett korábban már jóváhagytak egy spin-off sorozatot is a Bene Gesserit testvériségről, amit Villeneuve és Spaihts egy ideig fejlesztett, mielőtt a projektet átadták a folytatásos munkák miatt. Ami a folytatást illeti, a World of Reel webportál most azzal a hírrel állt elő, hogy a második rész 195 perces lesz. Ez negyven perccel több, mint az első film játékideje. Mivel azonban már csak néhány hónap van hátra a premierig, sok minden még változhat. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Denis Villeneuve és atomháború?

Denis Villeneuve és atomháború?

2024.04.06

Miközben a Dűne: Második rész című film több mint egy hónappal a bemutató után is sikeresen küzd a mozikban a közönségért, és jelenleg valamivel több mint 630 millió dolláros bevétellel rendelkezik… (több)

A második Dűne egy kicsit korábban érkezik

A második Dűne egy kicsit korábban érkezik

2023.11.18

A 2021-es sikeres Dűne című sci-fi film várva várt folytatásának premierjét ismét elhalasztották. A rajongóknak azonban ez esetben egyáltalán nem kell aggódniuk, hiszen ez a lépés jó hír számukra.… (több)

A harmadik Sicario-film egyre reálisabbnak tűnik

A harmadik Sicario-film egyre reálisabbnak tűnik

2023.10.31

Nagyjából egy hónapja számoltunk be arról, hogy a Netflix a Hidegvér című új bűnügyi filmjének producerei arról számoltak be, hogy a színfalak mögött egy harmadik Sicario lehetőségéről is elkezdtek… (több)

Producerek bejelentették a harmadik Sicario-filmet

Producerek bejelentették a harmadik Sicario-filmet

2023.09.22

A 2015-ben készült Sicario: A bérgyilkos című film nagymértékben hozzájárult mind Denis Villeneuve (Dűne) rendező, mind Taylor Sheridan (Yellowstone) forgatókönyvíró karrierjének rendes beindításához… (több)

Lesz egy harmadik Dűne film is?

Lesz egy harmadik Dűne film is?

2023.08.29

Egy kevés lenne, kettő szuper jó, de mit szólnál a háromhoz? Bár a vizionárius rendező, Denis Villeneuve (Sicario – A bérgyilkos, Szárnyas fejvadász 2049) eredetileg két film formájában tervezte… (több)

A második Dűne-film uralja majd az IMAX-mozikat

A második Dűne-film uralja majd az IMAX-mozikat

2023.07.30

A hetedik Mission: Impossible-film alig több mint egy hétig volt az IMAX mozikban, amikor kiszorította Christopher Nolan és Oppenheimer című filmje. A népszerű rendező atom-opusza most legalább három… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)