vissza az összes hírhez
Új Star Wars filmnek szinopszisa és forgatási dátuma is van

Új Star Wars filmnek szinopszisa és forgatási dátuma is van

2023.06.22 Szerző dO_od

A Rey (Daisy Ridley) történetét folytató új Star Wars-film már hivatalos címet, szinopszist és a forgatás kezdetének várható időpontját is kapott. Az úgynevezett Skywalker-saga 2019-ben ért véget a Star Wars: Skywalker kora című filmmel, a trilógiát egyik ötletgazdája, J.J. Abrams rendező, Chris Terrio (Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, Az Argo-akció) forgatókönyvíró zárta le, és végén a főszereplő Rey, Palpatine császár biológiai leszármazottja, az utolsó Jedi lovagok egyikeként megbékélt múltjával és nehéz sorsával, és felvette a címadó Rey Skywalker nevet.

 

Mindenesetre a Sharmeen Obaid-Chinoy (Egy lány az árral szemben, Ms. Marvel) rendezésében készült új Star Wars: New Jedi Order című filmben 15 évvel a jövőbe lépünk, ahol Rey a Jedik új generációját képezi ki. A szinopszis szerint konkrétan két ígéretes tanítvány - egy fiú és egy lány - mentora lesz, és a képzésük során egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a lány nagy potenciált mutat arra, hogy a Jedi Rend jövőbeli vezetője legyen. Amit a szinopszis ugyan nem részletez bővebben, de nyilvánvaló, hogy lesz egy bökkenő is, hiszen az Erő sötét oldala biztosan nem mondta ki a végső szót. 

 

A forgatás mindenesetre jövő év áprilisában kezdődhet, a világpremier pedig 2026. május 22-én lesz. A forgatókönyvet Chinoy még Steven Knight íróval (Szövetségesek, Eastern Promises – Gyilkos ígéretek) együtt írta. A forgatókönyvíró Damon Lindelof (Lost - Eltűntek, A hátrahagyottak) eredetileg szintén a projekten dolgozott, de néhány hónapja váratlanul kiszállt. Nem sokkal ezután a Vanity Fair webportál egy terjedelmes leleplező cikket közölt, amelyben részletezte a forgatáson és különösen a Lost - Eltűntek című kultikus sorozat írói között tapasztalható általános rasszizmust, amelyet Lindelof irányított. A filmes akkor bocsánatot kért a hibájáért, és a mai napig a közösségi hálókon inaktív. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

2024.03.28

A Star Trek filmszéria-reboot filmes folytatását, amely a Star Trek: Mindenen túl című harmadik részt követné, már többször bejelentették anélkül, hogy a munkálatok bármilyen módon előre haladnának.… (több)

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

2024.01.12

  Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy az utolsó Star Trek-film a Mindenen túl alcímmel a mozikba került. És bár a filmszéria közvetlen folytatásáról Chris Pine, Zachary Quinto és Zoe Saldana… (több)

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

2023.11.05

Jelenleg a Disney stúdió fő projektje a Star Wars: Csillagok háborúja filmszéria sorozat mellékága. Az utolsó nagyjátékfilmet immár négy éve láthattuk a mozikban, de azóta kaptunk olyan sorozatokat,… (több)

A Disney új Star Wars filmeket jelentett be

A Disney új Star Wars filmeket jelentett be

2023.04.07

Elérkeztek a Star Wars Celebration napjai, és velük együtt sok új hír is érkezett. Ezúttal tényleg rengeteg van belőle, úgyhogy vágjunk is bele. És kezdjük rögtön a legforróbb hírrel, vagyis Daisy… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)