vissza az összes hírhez
Játékfilm készül Bruce Springsteenről

Játékfilm készül Bruce Springsteenről

2024.04.09 Szerző Goldbeater

A legendás amerikai rockénekes és gitáros Bruce Springsteen története egy játékfilmben lesz látható. A készülő film főként a zenész az 1982-es „Nebraska” című hatodik stúdióalbumának készítését követi majd nyomon. Körülbelül két hete arról beszélnek, hogy A mackó című sorozat és a nemrég bemutatott Vaskarom című dráma egyre népszerűbb sztárja, a harminchárom éves Jeremy Allen White alakítja majd a rocklegendát. És bár a színésszel még nem született végleges megállapodás, időközben legalább a filmprojektnek sikerült otthonra találni. A Deliver Me from Nowhere című zenés film ugyanis a Walt Disney Company tulajdonában lévő 20th Century Studios társaságnál fog készülni.

 

Már sz is ismert, hogy ki áll majd a kamera mögött. A film rendezője Scott Cooper (Ellenségek, Halványkék szemek) lesz, aki 2009-es, nagy sikerű debütáló filmjének, az Őrült szív című filmnek köszönhetően (mely alkotásért Jeff Bridges egy évvel később elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat) már komoly tapasztalatot szerzett a zenés drámák feldolgozásában. A forgatókönyvről, amely Warren Zane író 2023-ban megjelent „Deliver Me from Nowhere: The Making of Bruce Springsteen's Nebraska” című könyve alapján készül, szintén Cooper gondoskodik majd, és várhatóan mindkét filmalkotó a készülő film producerei is lesznek. Ellen Goldsmith-Vein a The Gotham Group társaság részéről (Az útvesztő), Scott Stuber (Madarak a dobozban, A hazafiak napja) és Eric Robinson szintén produceri feladatokat fogják ellátni.

 

David Greenbaum, a 20th Century Studios és a Disney Live Action részlegének elnöke így nyilatkozott a készülő projektről: „Nagy megtiszteltetés számomra Bruce Springsteennel dolgozni, egy olyan inspiráló művésszel, akinek nincs párja, és aki oly sok ember számára oly sok mindent jelent. Történetének mélységes hitelessége barátom, Scott Cooper kiváló kezében van, és nagyon örülök annak, hogy ismét vele dolgozhatok.” A projekt előkészületei már javában zajlanak, a forgatás pedig várhatóan idén ősszel kezdődik. Természetesen maga az énekes Bruce Springsteen és régi menedzsere, Jon Landau is nagy szerepet kapnak a film előkészületeiben.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Steven Yeun nem lesz a Thunderbolts-ban

Steven Yeun nem lesz a Thunderbolts-ban

2024.01.03

A dél-koreai színész útja a Marvel-utakon már a nagy ambíciókkal megtervezett kezdés előtt véget ért. Bár hivatalos megerősítést arról, hogy Steven Yeun (The Walking Dead, Legyőzhetetlen) a… (több)

George Clooney összefog Adam Sandlerrel

George Clooney összefog Adam Sandlerrel

2023.12.15

Eddig elképzelhetetlen együttműködés vár ránk. A kedvenc színészek, George Clooney és Adam Sandler először szerepelnek együtt a nagyvásznon a Netflix streaming-szolgáltató új filmjében. Az egyelőre… (több)

Az Alien sorozat erősítést toboroz

Az Alien sorozat erősítést toboroz

2023.11.28

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alien-univerzumban játszódó Alien: Romulus című nagy játékfilm elkészült, és jövő nyáron várható, Fede Alvarez rendező és író pedig azzal dicsekedett, hogy a filmet maga… (több)

A Mackó jövőre visszatér? Igen, séf!

A Mackó jövőre visszatér? Igen, séf!

2023.11.07

A kezdetben csendesen induló sorozat egy tehetséges séfről, aki visszatér szülővárosába, hogy testvére után átvegye a betegeskedő éttermet, két évad alatt hatalmas siker lett. A Mackó második… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)