vissza az összes hírhez
Meghalt Mark Margolis színész

Meghalt Mark Margolis színész

2023.08.04 Szerző Goldbeater

Nyolcvanhárom éves korában csütörtökön a New York-i Mount Sinai kórházban rövid betegség után elhunyt Mark Margolis amerikai színész, akit sok néző leginkább a Totál szívás és a Better Call Saul sorozatokból ismert, hírhedt Don Hector Salamanca szerepében. A szomorú hírt fia, Morgan Margolis közölte a médiával. A kis szerepek nagy színésze hosszú pályafutása során több mint százhatvan szerepet játszott filmekben és tévésorozatokban, és nem kevés, mára már klasszikusnak számító, különböző műfajú filmekben tűnt fel.

 

Philadelphiában született 1939-ben, fiatalon New Yorkba költözött, hogy színészettel foglalkozzon. Filmes karrierje a hetvenes évek végén és a nyolcvanas évek elején kezdődött olyan zsánerprodukciókkal, mint a The Opening of Misty Beethoven, a Christmas Evil és a Gyilkossághoz öltözve. Kisebb szerepekben szerepelt Barry Levinson Az étkezde című vígjátékában, Brian De Palma, A sebhelyesarcú legendás filmjében és Francis Ford Coppola rendezésében készült Gengszterek klubja című korabeli drámában. Az 1980-as évek végéig feltűnt a Dupla vagy semmi című vígjátékban, a Hálószobaablak című krimiben és Az ötvennegyedik hadtest című nagyszabású háborús filmben is.

 

1990-es években is nagyon változatos szerepeket kapott. Emlékezhetünk rá Scott rendező, 1492 - A Paradicsom meghódítása című filmjéből, Eastwood Államérdek című filmjéből, az Ace Ventura - Állati nyomozó című vígjátékból, a Tales from the Darkside: The Movie című horrorantológiából és Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Ítéletnap című thrillerből. Darren Aronofsky rendező filmjeiben gyakran kapott mellékszerepeket. Együtt dolgoztak a Pi, a Rekviem egy álomért, A forrás, A pankrátor, a Fekete hattyú és a Noé című filmekben.

 

Margolis televíziós karrierje is nagyon termékeny volt. A már említett népszerű sorozatok, a Totál szívás és a Better Call Saul mellett feltűnt A célszemély, a Kaliforgia, az Amerikai Horror Story és a Különleges Ügyosztály franchise több inkarnációjában is. Legutóbb pedig a Bryan Cranston főszereplésével készült Your Honor című krimisorozatban láthatták a nézők, amelynek második évadát idén mutatták be.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A világ legőrültebb mozija nyílik Las Vegasban

A világ legőrültebb mozija nyílik Las Vegasban

2023.09.18

Ha igazán mély nézői élményre vágyunk, akkor egy IMAX-mozi felé vesszük az irányt. Las Vegas azonban az audiovizuális élmény egy egészen új szintjét szeretné nyújtani az embereknek. Itt épült fel a 2… (több)

Emmy-díj jelölések 2023

Emmy-díj jelölések 2023

2023.07.12

A TV Emmy-díj 75. évadának keretében kihirdették a díjakra jelölt neveket, és ha az elmúlt évben követted a sorozatokat, a kategóriák valószínűleg nem fognak nagy meglepetést okozni. Ami mindenképpen… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)