vissza az összes hírhez
Egy új Végtelen történet vár ránk

Egy új Végtelen történet vár ránk

2024.03.21 Szerző Jokolo

A klasszikus film új adaptációt kap. Michael Ende német novellája, amely kitörölhetetlen nyomot hagyott a fantasy műfajban, és amelyet 45 nyelvre fordítottak le, 1984-ben került először a mozikba. A Wolfgang Petersen rendező (Trója) filmje kultikus klasszikussá vált, ezért a hollywoodi sors tragikus módon két folytatást is rendelt hozzá, amelyek a hollywoodi producerek kapzsiságának áldozatául estek. Ennek ellenére az első résznek még mindig van hűséges rajongótábora, amely a fantasy műfaj érettebb megközelítésének köszönhetően értékeli ezt a gyöngyszemet. Kíváncsian várjuk, mit szólnak a rajongók ahhoz, hogy valószínűleg jön a Végtelen történet új változata.

 

A Michael Ende Productions társaságnak, amely A végtelen történet feldolgozásának jogait birtokolja, az elmúlt években rengeteg dolga volt azzal, hogy megtalálja az ideális ajánlatot. Hírek szerint a világ nagy stúdiói és streaming platformjai érdeklődtek Bastien Balthazar Bux Fantázia országbeli utazása iránt. A film végül a See Saw Films produkciós cégnél fészkelte be magát, amely olyan érettebb, ambiciózusabb filmeket készített, mint az Oscar-díjas A király beszéde, A kutya karmai közt filmek és legutóbb a Nicholas Wintonról szóló Egy élet című film. Iain Canning producer, aki A király beszéde című filmet vitte a vászonra, a Colin Firth szereplésével készült film premierje után azonnal kijelentette, hogy a jövőben szeretné feldolgozni A végtelen történetet. Úgy néz ki, hogy ez az álma valóra válik.

 

Egyelőre nincsenek információk arról, hogy a projektnek hogyan kellene kinéznie. Arról sem, hogy egy film, több film vagy egy egész széria lesz-e. Mindenesetre a producerek szerint az a rendkívül gazdag világ, amit Ende felépített, egy nagy nemzetközi produkciót kíván, amely nem fél majd különböző egzotikus helyszíneket felkeresni. A fantasy-film egy részét állítólag a forrásanyag iránti tiszteletből is Németországban forgatják majd. Ezekben a fázisokban azonban még csak most kezdődik a forgalmazók és főként az alkotói csapat keresése, akik felvállalják a lenyűgöző anyagot. A gyermekkori traumák rajongói tehát már most örülhetnek, hogy újra láthatják majd Artaxot a Bánat mocsarában.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

2024.05.18

Kevés projekt körül volt akkora felhajtás az elmúlt hónapokban, mint Boyle következő apokaliptikus víziója körül. A 28 nappal később és a 28 héttel később című filmek folytatásáról, amelyekben Nagy… (több)

Az Országúti diszkó folytatást kap

Az Országúti diszkó folytatást kap

2024.05.16

A Doug Liman rendezte Országúti diszkó (Road House) című, akcióval teli verekedős filmet alig két hónapja mutatták be a Prime Video csatornán, és a mai napig közel nyolcvanmillióan látták a… (több)

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

2024.05.15

A Barbarella 1968-as kultikus film új változatának forgatása gyakorlatilag két évtizede téma, de eddig még soha nem sikerült elindítani az új történetet a hiányos öltözetű hősnőről és a 41. században… (több)