vissza az összes hírhez
Horror spin-off filmek a láthatáron

Horror spin-off filmek a láthatáron

2024.02.06 Szerző Goldbeater

A vérszomjas démonok nem hagyják békén a nézőket. A tavalyi A gonosz halottak felkelése című film üzleti sikere után úgy tűnik, hogy az Evil Dead – Gonosz halott horror filmszéria sok év után új erőre kapott. Lee Cronin 12 és 19 millió dollár közötti költségvetéssel készült filmje világszerte 147 millió dollárt hozott a mozikban, és a bemutató során Sam Raimi és Bruce Campbell ügyvezető producerek máris bejelentették, hogy a jövőben további, különböző koncepciójú filmekkel szeretnék folytatni a szériát. Ez pedig most megerősítést nyert, hiszen a Raimi és Rob Tapert producer által vezetett Ghost House Pictures produkciós cég már készíti a démoni filmszéria következő horror történetét.

 

A rendező nevét is bejelentették, aki elvállalja az új projektet. Sébastien Vanicek, sok reményt ébresztő francia filmrendezőről van szó, akinek a Vermines című pókfóbiás horrorja tavaly több műfaji fesztiválon is sikert aratott a nézők körében, és többek között két jelölést is kapott a francia nemzeti César-filmdíjra. A készülő, egyelőre cím nélküli film cselekményének részleteit egyelőre titokban tartják, de az szinte biztos, hogy nem lesz közvetlen folytatása egyik korábbi résznek sem, hanem egy önálló spin-off változat lesz, új szereplőkkel. És tekintve A gonosz halottak felkelése című film fent említett bevételeit, valószínűleg ezúttal sokkal hamarabb láthatjuk majd, mint a tíz év, ami az előző két film között telt el.

 

De nem az Evil Dead filmszéria az egyetlen horror franchise, amelynek valószínűleg a jövőben folytatása lesz. Több, a kulisszák mögötti pletyka szerint állítólag A texasi láncfűrészes mészárlás című film világában is készül egy új film. A legendás horroranyag visszatérésére két évvel ezelőtt tett utolsó kísérletet követően, amely tavaly februárban egyenesen a Netflix streaming szolgáltatásra került, most állítólag egy Texas Chainsaw Legacy című film van készülőben. Ezúttal a címadó láncfűrésszel felfegyverkezett, félelmetes Bőrpofa gyilkos várhatóan egy látszólag békés és biztonságos texasi külváros, az Oasis Oaks lakóit fogja sanyargatni.

 

A készülő produkcióról egyelőre nem hivatalos forrásból, hanem csak filmes bennfentesektől érkeznek konkrét információk, ezért a projekt végleges formája még mindig nagy kérdőjel, de mint tudjuk a filmstúdiók a híres horror márkákat szinte sosem hagynak sokáig aludni, így A Texasi láncfűrészes mészárlás filmszéria valamilyen folytatása biztosan érkezik a jövőben. Főleg azért, mert a legutóbbi film a Netflixen való megjelenés első és második hetében a streaming szolgáltatás második és harmadik legnézettebb műsora volt világszerte, a siralmas kritikák ellenére. Hogy az állítólag hamarosan érkező film közvetlen vagy akár részleges folytatása lehet-e a két évvel ezelőtti filmnek, arra még várnunk kell, de a rendező, David Blue Garcia 2022-ben elárulta, hogy érdekes ötletei vannak egy esetleges folytatással kapcsolatban. Szóval, a dolog egyáltalán nem kizárt.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jön egy következő Gonosz halott

Jön egy következő Gonosz halott

2024.04.27

A legendás horror filmszéria Evil Dead – Gonosz halott több év után nagy sebességbe kapcsol. A gonosz halottak felkelése című, Lee Cronin rendező tavalyi filmje nagy érdeklődéssel találkozott a… (több)

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

2023.11.02

Ahogy idén az ausztrál Beszélj hozzám! című film, az amerikai Gonosz halott - Az ébredés című film, vagy a jelenleg a mozikban és a streaming csatornákon is futó, legújabb Öt éjjel Freddy… (több)

Super Mario elérte az 1 milliárdot

Super Mario elérte az 1 milliárdot

2023.05.01

A Nintendo és az Illumination társaság Super Mario Bros.: A film című újdonság 26 nappal a premierje után hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez összesen 490 millió dollárt jelent… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek

Az időzóna megváltozott