vissza az összes hírhez
A Godzilla -1.0 film fekete-fehér változatot is kap

A Godzilla -1.0 film fekete-fehér változatot is kap

2023.12.21 Szerző Goldbeater

A japán filmművészet leghíresebb szörnyének új inkarnációja a Toho Company stúdiótól az idei év váratlan (szerény) kasszasikere lett. A becslések szerint „mindössze” 15 millió dolláros költségvetéssel készült Godzilla Minus One című film eddig valamivel kevesebb, mint 65 millió dollárt hozott világszerte, és a közönség és a kritikusok körében is általánosan pozitív reakciókat váltott ki, így a töretlen dicséreteknek köszönhetően a mostani mozibemutatója várhatóan december végéig még valamivel többet is hozhat. Jövő év elején pedig a filmet újra bemutatják a japán mozikban, de ezúttal fekete-fehér változatban, amely az eredeti, 1954-es Godzilla film látványvilágát idézi majd fel, amellyel minden kezdődött.

 

Maga a film rendezője, Takashi Yamazaki így nyilatkozott: „Most már be tudjuk jelenteni a Godzilla -1.0/C (Godzilla mínusz egy/mínusz szín, a szerk. megj.) című filmet, amelyen már hosszú ideje dolgozunk. Nem is arról van szó, hogy egyszerűen csak átkonvertáljuk a filmet monokróm sémára, hanem inkább a kép teljes átdolgozásáról, darabról darabra. A grafikusokkal különböző eszközökkel végeztettem el a módosításokat, mintha egy teljesen új alkotást hoznának létre. Olyan stílust akartunk elérni, amely úgy néz ki, mintha az egyes felvételeket a fekete-fehér fotózás mesterei készítették volna. Így sikerült feltárni a bőr textúráit és a táj részleteit, amelyek az eredeti változatban rejtve maradtak. Ezután egy teljesen új, félelmetes Godzillát kaptunk, amely mintha a dokumentumfilmes felvételekből pottyant volna ki. A színek eltávolításával egy teljesen új valóságérzet alakul ki.”

 

A Godzilla Minus One című film új fekete-fehér változatának előzetesét itt nézheted meg. Ez a változat a tervek szerint 2024. január 12-én érkezik a japán mozikba. Hogy később a felkelő nap országán túlra is eljut-e a mozikba, vagy esetleg a jövőben egy nemzetközi Blu-ray kiadványon is megjelenik-e, az egyelőre kérdéses, de tekintettel arra, hogy az eredeti színes változat már világszerte nagy érdeklődést váltott ki, a nemzetközi közönség körében kétségkívül lenne rá igény. A múltban olyan filmek hasonló fekete-fehér változatai, mint Frank Darabont rendező A köd című filmje, George Miller rendező Mad Max - A harag útja filmje, vagy a Guillermo Del Toro rendező által nemrégiben rendezett Rémálmok sikátora című film, mind kaptak lehetőséget fesztiváli vetítésekre és hazai adathordozókon történő megjelenésre, de ezek a változatok soha nem kerültek általános moziforgalmazásba.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Újabb Mad Max készül

Újabb Mad Max készül

2024.05.02

Alig néhány hét múlva visszatérhetünk a mozikban a látnok George Miller (Mad Max) által teremtett dinamikus világba. A Furiosa - Történet a Mad Maxből című film május 23-án érkezik a mozikba, vagyis… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)