vissza az összes hírhez
Denzel Washington Hannibálként átkel az Alpokon

Denzel Washington Hannibálként átkel az Alpokon

2023.11.14 Szerző Jokolo

A sztrájkoknak vége van, a stúdiók nem lazsálnak, és örömmel jelenthetik be az új projekteket, amelyeken folytatják a munkát. Ugyanaz a helyzet Netflix-nél, amely sosem riadt vissza a drága, ambiciózus filmektől, és most egy elefánt méretű filmet hagyott jóvá. Amit majd láthatjuk, az egy történelmi látványosság, amely minden idők egyik legnagyobb háborús stratégájának sorsára koncentrál. Az pedig nem más, mint a karthágói hadvezér, Hannibál, aki különösen a huszártettéről vált híressé, amikor a második pun háború idején csapataival és harci elefántjaival átkelt a Pireneusokon és az Alpokon, hogy északról megtámadja a római seregeket, ami addig a legtöbb ember számára kivitelezhetetlennek tűnt. Ezt követően több nagyszerű győzelmet aratott a római légiók felett, köszönhetően briliáns stratégiai képességeinek. Nem csoda, hogy Hollywood évtizedek óta próbálja megfilmesíteni ezt a történetet, egy időben Vin Diesel is érdeklődött a projekt iránt.

 

Most úgy tűnik, a történelem ezen lenyűgöző részét végre filmben is láthatjuk. Hannibal karakterét a matador Denzel Washington fogja alakítani, aki már húsz évvel ezelőtt is a Fox szárnyai alatt szerette volna eljátszani a híres hadvezért, de akkor úgy döntött, inkább több időt tölt családjával. Most valószínűleg nincs szüksége annyi időre a szeretteivel, ezért hatodik alkalommal is belevetheti magát a munkába azzal a rendezővel, akivel a Kiképzés című, első nagy Oscar-díjas filmjét készítette. Antoine Fuqua rendezőről van szó, aki idén év elején bemutatta A védelmező 3 című filmet, és közös munka Washingtonnal láthatóan továbbra is remekül alakul. Fuqua azonban olyan filmalkotó, akinek filmográfiájában olyan gyengébb darabok is szerepelnek, mint a Végtelen című film, vagy a közelmúltban Will Smith szereplésével készült nagyszabású Emancipáció című film, ezért reméljük, hogy ebben a történelmi anyagban most nem lesznek gyenge pillanatai, és minőségi látványt hoz a streaming platformra.

 

Segítségére lesz John Logan forgatókönyvíró, akinek a neve több mint megfelelő egy ilyen témához, hiszen Logan írta a Gladiátor és Az utolsó szamuráj című filmeket is. Hannibál forgatókönyve a leghíresebb éveire fog koncentrálni, amikor a híres stratéga az Alpok átkelésével és az azt követő római légiói pusztításával beírta magát a történelembe. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Legenda vagyok második filmje előre halad

A Legenda vagyok második filmje előre halad

2023.12.03

A Legenda vagyok című filmnek nagy sikere volt, főleg hazai pályán. A posztapokaliptikus film, amelyben Will Smith egy tudósként és a Földbolygó feltételezett utolsó embereként próbál megbirkózni az… (több)

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év… (több)

Mattel-nél sok projekt készül

Mattel-nél sok projekt készül

2023.07.27

A Barbie című film fenomenális sikert aratott a mozikban, ezért valószínűleg senkit nem fog meglepni, vagy legalábbis manapság már nem kellene meglepni, hogy a Mattel anyacég sok más filmről is… (több)

A második Gladiátor-film további erősítést kap

A második Gladiátor-film további erősítést kap

2023.05.03

Ridley Scott (A nyolcadik utas: a Halál, Szárnyas fejvadász) idén ősszel látványos történelmi képet tálal a közönségnek a legendás francia hadvezérről, Bonaparte Napóleonról, de az igazi csemegét… (több)

Megvan a 11. Halálos iramban film rendezője

Megvan a 11. Halálos iramban film rendezője

2023.04.20

A Vin Diesel körüli csapat most egy kicsit sem meglepő hírrel szolgált. Az után, hogy Louis Leterrier rendező (A szállító, Szemfényvesztők) felváltotta Justin Lin-t a Halálos iramban tizedik filmje… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)